2010/01/23

Hukassa

...täydellinen muffinssi.

Tiedän millainen se on. Muhkea, maukas, kuohkea...
Mutta ei, se ei suostu tulemaan uunista ulos. Lähellä olen jo.







Luulin, että tässä se olisi, mutta ei ihan.
Siispä täydellisen muffinssireseptin etsintä jatkukoon. Sormet ja varpaat ristissä toivon, että seuraava erä on juuri SE erä. :P

Millainen muffinssi maistuisi sinulle?

2010/01/18

Luotuja toisilleen?


Mie olen mm. rintakoru- ja rannekehamstraaja.
Vaikka en rintakoruja kovin paljoa käytä, niitä tulee vain aina hankittua. Viime viikolla korupussukasta vastaan tuli ihanainen nainen, olin ihan unohtanut sen. Olen ostanut sen Suomen Kädentaidot 2009-messuilta viime marraskuussa. Sain sen hyvin edullisesti, koska sen pinnassa on pieni naarmu. Koru on Anna Pusu Designin.

Kuvassa naisen seurana on Pomsikkaan ohjeella valmistetut Sacher-rannekkeet. Ohje oli helppo ja joustava. Minulla ei ollut alpakan lankaa, joten käytin sitä mitä oli, ja glitterlankakin on jotain muuta kuin ohjeessa. Kauniit tuli silti. Alpakka olisi ollut kyllä ihanan pehmeää.
Koska rannekkeet neuloin itselle, täytyi niiden tietysti olla mustat ja rannekkeisiin tein molempiin päihin piparkakkureunat.
Rannekkeita käytän ahkerasti ja varmaan siksi niitä kertyykin, itse neulottuja, ostettuja ja lahjaksi saatuja. Ranteita ja käsiä aina paleltaa, kun tekee hommia tietokoneella tai kun ajaa autoa, niin se vain on.

Ihanainen nainen ja (lakritsi)Sacher-rannekkeet ovat kuin luotuja toisilleen. Vai mitä?

2010/01/17

Kakkusunnuntai



Kesäkurpitsakakku

Pohja:

3 munaa
1 1/4 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 1/2 dl öljyä
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
ripaus suolaa
4 1/2 dl (n. 350-400 g) raastettua kesäkurpitsaa

Kuorrutus:

200 g appelsiinin makuista tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2 dl tomusokeria
appelsiinin kuorta tai pähkinärouhetta koristeluun

Voitele ja jauhota n. 20 cm kakkuvuoka. Laita uuni lämpenemään 200c. Raasta kesäkurpitsa karkealla terällä raasteeksi. Vaahdota munat ja sokerit. Lisää öljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon. Kääntele joukkoon kesäkurpitsaraaste. Kumoa taikina vuokaan ja laita uuniin. Laske uunin lämpötila 175c ja paista noin 1 tunti. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista.
Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto kuohkeaksi. Lisää sokerit ja vatkaa seos tasaiseksi. Levitä juustoseos jäähtyneen kakun päälle. Koristele kakku raastetulla appelsiinin kuorella.





Pohjan ohje on Maku-lehdestä ja kuorrutteen muistaakseni Me naiset-lehdestä.

2010/01/15

Tällä viikolla

On ollut kiirettä ja kiirettä, huih. Siksi täällä hiljaiseloa ja siksi, että olen ollut ilman kameraa. Ilman kuvia on vaikeaa kertoa mistään.






Kaupunki on näytänyt koko viikon sokerihuurrutetulta, ihanaa talvi!




Ja tänään aloitin jotain uutta ja jännää. Tässä pieni kuvamaistiainen siitä. Olen aika innoissaan!

P.S. ihan hyvälle näyttää nämäkin kuvat, vaikka ne on otettu kännykän kameralla. Voin siis jatkossakin turvautua siihen, jos unohdan kameran laturin matkasta.

2010/01/08

Kirjojen maailmassa

Nyt, kun olen löytänyt lukemisen uudelleen, olen lukenut tasaiseen tahtiin aika kevyttä (kevyttä ainakin minulle) kirjallisuutta eli kaikkea ihmissusista sarjamurhamysteereihin.




Ennen joulua mukaani tarttui kirjastosta kuitenkin jotain ihan muuta.
Haudankaivajan tytär -kirjan on kirjoittanut Joyce Carol Oates. Kirja kertoo saksalaisen haudankaivajan tyttären tarinan Amerikassa.

Voiko kirja oikeasti ahdistaa noin paljon!? Lähes alkusivuilta lähtien kirja ahdisti, mutta sitä oli pakko lukea. Koko ajan pelotti, mitä kamalaa kohta taas tapahtuu, vaikka ei välttämättä koskaan tapahtunutkaan.
Rankkaa luettavaa, mutta en voinut lopettaa kesken. Joka ilta mennessäni nukkumaan, otin kirjan esille ja jatkoin siitä mihin olin jäänyt. Tänä aamuna, kun heräsin, luin viimeiset sivut, joita en ollut millään jaksanut illalla lukea. Nyt se on luettu, kaikki 678 sivua, ja mitä siitä jäi?
Olisin halunnut lukea tarinaa vielä eteenpäin, vielä vähän. Se koukutti minut kaikella ahdistavuudellaan.
Onkohan muut lukijat kokeneet kirjan samoin.
Kirjan takakannessa lukee: "Rakastat tätä tarinaa niin kauan kuin elät." Ehkä se on totta, kummallinen kirja.
Jäin ainakin ihmettelemään.


Täältä löytyy hesarin arvostelu kyseisestä kirjasta.

2010/01/02

Kasvispiirakka

Sieni-latva-artisokkapiirakka. Kamala sanahirviö (onko edes oikein kirjoitettu?), mutta takuulla maukasta.
Uuden vuoden kunniaksi leivoin muutaman piirakan, kasvis- ja kinkkuversion samalla ohjepohjalla. Ohje on makoisa ja juustoinen suolaisen piirakan perusohje, johon voi vaihdella täytteitä mielen mukaan. Yleensä leivon tällä ohjeella parsakaali-fetapiirakkaa, mutta nyt teki mieli jotain muuta.


Image and video hosting by TinyPic


Sieni-latva-artisokkapiirakka

Pohja:
100 g margariinia tai voita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl kuivattua basilikaa
0,5 dl juustoraastetta
1 kananmuna
(1 rkl-0,5 dl vettä)
margariinia vuoan voiteluun

Laita uuni kuumenemaan 200 c. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat margariinilla. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuiviin aineisiin loput aineet. Jos taikina on kovin kuivaa, lisää sekaan hiukan vettä. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaan reikiä haarukalla ja esipaista 200 c n.10 min.

Täyte:
1/2 punasipuli
3 keskikokoista herkkusientä
tilkka ruokaöljyä
240 g (1 prk) latva-artisokan sydämiä valutettuna
3 aurinkokuivattua tomaattia
100 g valkosipuli-ruohosipuli kermajuustoa, tuorejuustoa tai esim. fetajuustoa
n. 2 rkl siemeniä (salaattisiemensekoitusta: pinjansiemeniä, kurpitsansiemeniä, auringonkukansiemeniä)

Päälle:
1 prk kermaviiliä
3 kananmunaa
2 dl juustoraastetta
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl pippurisekoitusta
n. 10 miniluumu- tai kirsikkatomaattia

Pilko sipuli ja sienet. Freesaa sieniä hetki kuivalla pannulla, kunnes sienten neste on haihtunut. Lisää pannulle tilkka öljyä ja sipulit ja kuullota kunnes sipuli on pehmeää. Kaada sienet ja sipuli esipaistetun pohjan päälle vuokaan. Pilko artisokan sydämet neljään osaan ja lisää vuokaan. Lisää päälle pilkotut aurinkokuivatut tomaatit, pilkottu juusto ja siemenet. Sekoita kermaviili, munat, mausteet ja juustoraaste. Kaada seos vuokaan kasvisten päälle ja levitä tasaiseksi. Laita lopuksi puolitetut minitomaatit piiraan pinnalle.
Paista piirakkaa 200c n. 30-40 min kunnes pinta on kauniin ruskea.
Anna piiraan vetäytyä ennen tarjoilua.
Tarjoa tuoreen rucolan kanssa.


Image and video hosting by TinyPic


Kinkkupiirakka syntyi samasta pohjasta, mutta täytteeksi laitoin puolikkaan sipulin ja 1 dl katkarapuja, jotka freesasin pannulla. Lisäsin joukkoon vielä 250 g kinkkusuikaleita ja kaadoin esipaistetun pohjan päälle. Päälle vielä 100 g sinihomejuustoa, kermaviili-munaseos ja puolitetut minitomaatit. Paistetaan 200 c ja n. 30-40 min. Kermaviiliseoksesta jätin basilikan pois ja lisäsin hiukan enemmän pippuria. Oli kuulemma hyvää ja täyttävää.

Piirakan voi tehdä ihan tavalliseen piirakkavuokaankin, silloin kypsennysaika on hiukan lyhyempi. Minä itse teen piiraat irtopohjavuoassa, koska en ole koskaan tullut hankkineeksi piirakkavuokaa ja tykkään siitä, että piiras on muhevaa. Tuplaamalla ohjeen ainekset, syntyy pellillinen piirasta.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...