Keittiössä on ollut hiljaisempaa kuin yleensä.
Kuitenkin siellä on tehty syksyisiä juttuja: purkitettu syksyn satoa ja tehty perinteisiä omenapiirakoita.
Tänään innostuin jääkaapissa olevista sitruunoista ja rahkasta ja leivoin sitruunakakun. Kakusta tuli ihanan raikasta ja ilmavaa.
Kakun ohje on muokattu Aura Liimataisen Parasta kotiruokaa -kirjasta.
Sitruunarahkakakku
Pohja:
150g voita
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
Täyte:
2 tlk maitorahkaa (a 250g)
50g voita
1 1/2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja seulottuna
1 sitruunan kuori raastettuna
2 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
3 keltuaista
3 valkuaista
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle.
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja jauhot ja sekoita.
- Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ja nosta vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
- Laita uuni lämpenemään 175 c.
- Erota keltuaiset ja valkuaiset täytettä varten.
- Sekoita kaikki muut täytteen aineet kulhossa paitsi valkuaiset.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi toisessa kulhossa ja lisää vaahto täytteeseen nostellen.
- Kaada täyte vuokaan ja paista 175c n. 50 min - 1 tunti.
- Tarkkaile kakkua paistamisen lopussa, ettei pinta pala.
- Anna kakun jäähtyä vuoassa ennen irrottamista.
Siinä hetkessä, kun haarukka leikkaa kakkupalasta ensimmäisen suullisen, on jotain erityistä. Se hetki on melkein parempi kuin kakun syöminen. Kuitenkin vain melkein.
5 kommenttia:
Tuleepa muuten ihana kahvilafiilis tuosta Mango-haarukasta :) Mullakin on tämä ohje, ja kakku on taivaallista. Paitsi jos unohtaa sitruunat, niin sitten se on vain keskinkertaista, salaisuus kun on juuri siinä.
sitruuna on kyllä tässä SE juttu. ilman ei ois mitään makua.
mangoja en ole raskinut käyttää muuta kuin kerran, kun kävi vieraita. muuten aterimet ovat saaneet olla paketissa tai kuvausrekvisiittana. pitis ehkä ottaa ne ihan arkikäyttöön, niin jokaisessa ateriassa olisi hiukan luksusta.
Tätä ohjetta pitää kyllä ehdottomasti kokeilla! Nams :)
Emmi se osaa! :O nam!
Kannattaa ehdottomasti kokeilla, on ihanan makuista!
E, tän osaa kuka vain, on aika yksinkertainen tuo ohje.
Lähetä kommentti