2013/05/01

voi hortensia minkä teki

tai siis voi minua, minkä tein.
Se vain alkoi nuupahtaa muutama päivä sen jälkeen, kun sen sain. Ja yritin hoitaa, kastella ja jutella, mutta siinpä se vain nuupahti nuupahtamistaan.

yhyy :'(

Tai no ei, en suostu ottamaan koko vastuuta itselleni. Syytän myös pienen pieniä valkoisia ötököitä, joita kukkinnoista lopulta löysin. Ne ilmeisesti ovat joitain punkkeja (yök). Mistä ne tuli, en tiedä. Ehkä ne oli kukan mukana jo silloin kotiutusvaiheessa? Netistä kylläkin luin, että nuo punkit hyökkäävät yleensä huonovointisen kasvin kimppuun. Eikä tuo kukka kyllä huonovointiselta silloin näyttänyt, kun sen sain.

Mutta muista viherkasveistani en vastaavia ötököitä löytänyt, hurraa! Muut kasvini voivat siis edelleen hyvin. Kuvat ovat tältä päivältä eli aika hyvinvoivilta näyttävät, todistetusti.

pennimuori

rahapuu taustalla ja edessä 'se, jonka nimeä en muista'

Tuo pennimuori on aika uusi hankinta. Oli vain niin suloinen kaupassa, niin oli otettava se mukaan. Nämä alemman kuvan sankarit olen saanut jo reilu 1,5vuotta sitten mummiltani. Tietääkö joku tuon toisen nimeä? Nimi alkaa muistaakseni peellä, muuta en nyt muista.

Lisäksi kerrottakoon, että meillä eli ja kukoisti (?) vuosikausia anopinkieli ja kaunis limen värinen kultaköynnös. Ne kokivat kuitenkin elämänsä lopun, kun nuorempi koiramme muutti taloon. Se söi ne molemmat. Ja vanhempi koira taisi auttaa vähän.

 (P.S. Anopinkielen ranka on edelleen ruukussa. Olen kuullut niin uskomattomia anopinkielen selviytymistarinoita, että ehkä tuo minunkin lähtisi vielä uuteen nousuun. Aikaa raatelusta alkaa kyllä tosin olla jo aika kauan.)


2 kommenttia:

outi kirjoitti...

No voi hyvänen aika! Ensin meinasin, että laita se hortensia kukkapenkkiin ulos, mutta sitten tajusin, että saattavathan ne ötökät levitä sielläkin. Että myrkyttää jotenkin se pitäisi - siis jos et ole jo hävittänyt kukkaa. Niistä vaan saattaa hyvinkin saada tuollaisen episodin jälkeenkin vielä ihan eläviä olentoja. Mulla on hortensia vielä ostamatta, pitääkin osata olla nyt tarkkana!

emmi kirjoitti...

Nyt se nököttää apeana tuolla kuistilla, mutta ajattelin kans, että en ihan vielä luovuta vaan myrkytän ja istutan ulos. Jos kyseessä oli vihannespunkki, jota epäilen, sen torjunta pitis olla helppo juttu. Raportoin, että kuinka käy.

Oon aina ihmetelly muutaman tuttuni tapaa myrkyttää viherkasvit heti, kun ne kaupasta kotiutetaan. Enpä ihmettele enää. Niissähän saattaa olla mukana ties mitä öttösiä. Viime kesänä ostamassani verenpisarassakin oli joku ötökkä heti ja se oli menetetty tapaus, vaikka taistelin kovasti.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...