2010/05/15

Puolukkamuffinssit


Nyt on taas aikaa kokkailuun ja leipomiseen. Ja sen täydellisen muffinssin metsästys jatkuu. Nämä eilen leipomani ovat hyviä, oikein maukkaita, mutta enemmän ehkä marjapiirakan oloisia kuin muffinsseja. No joka tapauksessa maistuvia ovat ja teen näitä varmasti uudelleen. Näissä yhdistyy kaksi lempimakuani, kirpeä ja makea. Ja muffinssit sopivat täydellisesti hellepäiviin raikkautensa vuoksi.

Innoitus näihin muffinsseihin lähti yhden kivan kahvilan puolukka-valkosuklaakakusta, joka vie kielen mennessään. Ohje on alunperin Härkäpapua sarvista -kirjasta, mutta muutin ohjetta kaappien sisällön mukaan. Tässä siis oma ohjeeni.

Puolukkamuffinit n.12 kpl

2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 dl kauraleseitä
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
0,5 dl öljyä
2 dl kermaa
200 g jäisiä puolukoita

(valkosuklaata kuorrutukseen)

Laita uuni lämpenemään 225c.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sekoita joukkoon öljy ja kerma. Lisää lopuksi puolukat.
Sekoita taikinaa vain sen verran, että ainekset on sekaisin. Taikina jää rakeiseksi.
Nosta taikinasta kahdella lusikalla nokareita muffinssivuokiin.
Paista muffinsseja uunin keskitasolla n. 13-15 min tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Vinkit:
  • Anna muffinssien jäähtyä ja kuorruta sulalla valkosuklaalla. Muffinssit maistuvat maukkaalle myös ilman kuorrutetta.
  • Käytä paistamisessa paperisten muffinssivuokien lisäksi esim. silikonista muffinssivuokaa, jotta muffinssit eivät leviä.
  • Muffinssit sopivat muna-allergisille ja jos vaihdat kerman esim. kauramaitoon, ne sopivat myös vegaaneille (ilman kuorrutetta).

8 kommenttia:

Pomsikas kirjoitti...

Oi oi, nämä ois mun makuun taatusti. Pitääpä kokeilla kun seuraavan kerran leipominen innostais :)

Hanna kirjoitti...

Ihanan näköisiä... harmi kun jätin puolukat viime syksynä poimimatta... mustikkaa ja mansikkaa on pakastin vielä täynnä, että jos vaikka ohjeita niille ;)

emmi kirjoitti...

mustikkamuffinssit syntyvät helposti tällä samalla ohjeella. :)
mansikkaa tulee itsellä harvemmin laitettua mihinkään. tykkään kyllä marjasta, mutta ehkä vain sellaisenaan tuoreena. oi oispa jo mansikka-aika.

Pomsikas kirjoitti...

Mansikat on niin kosteita, että ehkä ne ei tähän ohjeeseen passaisikaan... mutta mustikat varmasti hyvin :) oi nams nams.

E. kirjoitti...

Testattu on! Muffinsseista tuli mukavan kirpsakoita (ja aivan ihanan värisiä:) ja päälle sulatettu valkosuklaa tietysti kruunasi koko herkun :P seuraavaksi voisi kokeilla laittaa suklaa taikinan sekaan..

emmi kirjoitti...

joo sekaan vain :P
ainoa huono puoli valkosuklaan uunissa paistamisessa on, että se tahtoo palaa. varsinkin, jos on kovin isoina paloina. mutta testaamisen arvoinen juttu ehdottomasti, nams. ja kiva kun testasit ohjetta! :)

Anonyymi kirjoitti...

Tein puolukkamuffinsseja käyttäen pohjana tätä ohjetta, ja hyviä tuli! Ohjetta muokkasin käyttämällä Plantin kaurakermaa, jauhoissa vehnäjauhoa, täysvehnäjauhoja seka perunajauhoja seka sokerin tilalla kookossokeria. Vaniljasokerin jätin pois sillä se on aika turha (vaniljaa siinä on niin vähän). Puolukoiden määrää vähensin kanssa, sillä 200 g oli aika reilun kokoinen määrä. Muffinssi pysyy ihan hyvin koossa, ehkä psylliumia lisäisin seuraavalla kerralla?

Yritän tässä kuorruttaa muffinsseja itse tehdyllä valkosuklaalla, saas nähdä.. Vaatimuksina kun on maidoton, kananmunaton sekä pähkinätön versio.

emmi kirjoitti...

Hei Anonyymi!
Kiva huomata, että täältä haetaan edelleen vinkkejä, vaikka sisältö ei ole päivittynyt vuosiin. :)
Oi, kuulostaapa herkulliselta leipomasi muffinssit!
Maidotonta valkosuklaata löytyy ainakin ichocilta, se on minun lempparia :P Tuoteselosteessa ei ole lisättyä pähkinää, mutta kääreessä lukee, että saattaa sisältää pieniä määriä. Eli se ei varmaan sovi pähkinättömään ruokavalioon?
Miten valkosuklaata tehdään itse? Se olisi kiva kuulla!

Itsekkään en käytä nykyisin mitään eläinperäistä ruokavaliossani ja olen miettinyt, että olisi aika kivakin ja haasteellista tuunata kaikki aikaisemmin julkaisemani reseptit vegaanisiksi.. :)
-Emmi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...