2010/05/26

Sateisena päivänä

Sateisena päivänä minusta tuntuu, että saan enemmän aikaan kuin muina päivävinä. Tällaiset päivät ovat hyviä. Sataa vettä, mutta ei kaatamalla. Tihkuttaa eikä haittaa vaikka sateenvarjo jäi kotiin. Sataa, mutta ei ole silti kylmä. Tällaisesta kesästä minä tykkään.

Sateisena päivänä mieleni teki salaattia. Jotain raikasta ja samalla täyttävää. Ja siitä syntyi Sadepäivän salaatti. Salaatti on aika perussalaatti, mutta ah, aina niin hyvä.


Sadepäivän salaatti neljälle

Kahdenlaista salaattia esim. rucolaa ja frisee-salaattia
puolikas punasipuli
vajaa 250 g kirsikkatomaatteja
purkki latva-artisokan sydämiä
fetajuustoa öljymarinadissa
kourallinen siemeniä

- Huuhtele, kuivaa ja revi frisee- salaatti. Huuhtele ja kuivaa rucola.
- Suikaloi sipuli ohuiksi siivuiksi ja puolita kirsikkatomaatit.
- Valuta latva-artisokan sydämet ja puolita ne.
- Valuta fetajuusto.
- Asettele kaikki isolle lautaselle/ tarjottimelle ja ripottele päälle vielä siemenet ja fetajuuston öljymarinadia kastikkeeksi.

Vaikka salaatti olisi kuinka arkinen, on minusta ihanaa laittaa se tarjolle laakealle astialle. Kummasti ihan tavallinenkin salaatti maistuu heti paremmalle, kun se on kauniisti tarjolla.

3 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

On totta, että ruoan makuun vaikuttaa todellakin se, kuinka ruoka on laitettu esille. Sama homma kahvin kanssa :)

Mä söin jo itseni ulos tuosta artisokasta... mulla oli työeväänä aika monta kertaa piirakkaa maa-artisokka täytteellä :)

emmi kirjoitti...

mie en ole vielä syönyt ulos. on kausia, jolloin syön nuita tosi paljon ja kausia, jolloin en ollenkaan. nyt meni pitkä aika kun en vilkaissutkaan artisokkiin päin ja nyt ne taas maistuu. :P
pitis vain kyllä keksiä taas uusia tuulia kokkaukseen. kummallisesti sitä aina jumittaa suht samoihin. ideoita?

Pomsikas kirjoitti...

Näyttääpä taivaalliselta. Kirsikkatomaatit on melkein parempia kuin karkki... Mää tykkään tehdä perussalaattiin sen perusmausteen: oliiviöljyä, valkoviinietikkaa, suolaa ja pippuria. Mielellään niin paljon etikkaa että melkein suu palaa. ;) Valmiskastikkeista en niin välitä, paitsi mitäs ne Hanna olikaan ne yhdet maustesekoitukset, joita myytiin pusseissa? Knorr?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...