
Pellavaiset voileipäkeksit
1 dl pellavansiemeniä
1,5 dl vettä
1,5 dl grahamjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl sokeria
1 tl suolaa
0,6 dl öljyä
Sekoita siemenet veteen ja anna liota tunti.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää öljy ja siemenet liotusvesineen. Sekoita taikina tasaiseksi palloksi ja kääräise se kelmuun. Laita jääkaappiin vetäytymään pariksi tunniksi tai yön yli.
Laita uuni lämpenemään 200c.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli kumpikin osa oman leivinpaperin päällä vajaan pellin kokoiseksi. Paksuus n. 2-3 mm.
Laikkaa taikinapyörällä tai veitsellä taikina paloiksi ja pistele haarukalla.
Paista uunin ylätasolla n. 10-15 min tai kunnes keksit tuoksuvat ja ovat saaneet vähän ruskeaa väriä.
Tarkkaile keksejä paistamisen loppuvaiheessa, koska palavat reunasta herkästi.

4 kommenttia:
Näyttää mielenkiintoisilta. Syödäänkö niitä ihan sellaisinaan vai voin kanssa vai miten? Minkä kanssa ne sopii? ;)
Näitä pitää kokeilla. Pitääpä muistaa ostaa pellavansiemeniä. Voiskohan tehdä joistain muista siemenistä?
ihan sellaisenaan oon popsinu. napostelunnälkään ja aamupalalla jugurtin seurana.
voishan sitä kokeilla muistakin siemenistä. en tiiä kuinka toimii.
nuo pellavansiemenet "limaantuvat" siinä liotuksessa, en tiiä onko sillä vaikutusta itse lopputulokseen. tietääkseni muut siemenet ei "limaannu". vai limaantuuko?
Mulla ei ole suuremmin kokemuksia siemenistä, mutta eikö pellavansiemenet ole juuri tunnettuja siitä limaantumisestaan? Muistaakseni joku käytti sitä limaa peräti pellavaloimen "vahvistamiseen" ettei se katkea kudottaessa niin helposti.
Lähetä kommentti