2010/05/27

Ensisänky

Olin luvannut ommella ystäväni tulevalle vauvalle ensisänkyyn pehmeät päälliset. Idea ja kankaat olivat olleet minulla jo viikkoja, mutta vasta tämän viikon tiistaina sain pehmusteen täysin valmiiksi. Kankaiksi valittiin vaalean ruskea nallekangas ja valkoinen vanukangas, koska haluttiin, että värit sopivat sekä tytölle että pojalle. Lisäksi ostettiin vielä nallekangasta vanumuodossa, josta ompelin muutaman peiton esim. lattialla leikkimiseen tai vaunuihin.

Olin kokeillut pehmusteen nellekankaaseen vaikka minkälaisia laskoksia ja rypytyksiä, mutta päädyin yksinkertaiseen ilmeeseen: vain pehmusteen nurkissa on laskoksia. Ommeltuani pehmusteen, en ollut siihen kuitenkaan täysin tyytyväinen. Mielestäni se kaipasi vielä Sitä jotain. Tiistaina kävinkin sitten hakemassa Näsilinnankadun Nappipuodista pitsinauhaa ja kas se viimeisteli pehmusteen mielestäni tosi kivan näköiseksi. Pitsi on kuin piste iin päälle. Vauvan äitikin oli pehmusteeseen tyytyväinen, kun sen kiikutin hänelle tiistaina iltasella.

Vauvakin oli sitten sängyn saatuaan sitä mieltä, että nyt sopii tulla, koska jo samana iltana ilmoitteli tulostaan ja eilen ystävälleni syntyi pikkuinen tyttö. <3 Onnea koko perheelle!



Vinkkejä ensisängyn ompelemiseen sain Emmiltä Hippu-blogista. Kiitos vielä Emmille.

7 kommenttia:

E. kirjoitti...

oi onpa nätti! hyvä emmi! :)

Emmi kirjoitti...

Tulipas tästä hieno! Tuo pitsi on kuin piste iin päälle! Todella hieno :)

Emmi kirjoitti...

joo itsekkin tykkään, kiitos. mutta oli siinä vain hommansa, kun pitkästä aikaa ompeli, ei meinannut millään mennä niin kuin piti. varsinkin peittojen vinonauhat kenkkuili.
mut tämän myötä ompelukärpänen kyllä taas puraisi, mitähän seuraavaksi keksisi?

Hanna kirjoitti...

Ihan mielettömän hieno. Mä yritän kans aina aika ajoin herätellä ompeluinnostusta, mutta jotenkin se ei vain oo mun juttu. Nyt viimeisimmän huivin päärmeissä oli riittävästi työtä :D

hanne-elina kirjoitti...

Uu, siitähän tuli todella upee! :)

Emmi kirjoitti...

jee keksin mitä ompelen seuraavaksi. neulatyynyn! \o/ :) en nimittäin sellaista omista ja tarpeeseenhan se tulee, kun alan harrastaan tätä ompelua tosissaan.

Pomsikas kirjoitti...

kyllä siinä nyt kelpaa tyttösen köllötellä :) ihana pitsi, ei mikään ällöpitsi vaan just oikeanlainen. Mää niin toivoisin osaavani ommella, mutta mulla ei hermot siihen hommaan vaan riitä. Pistähän kuvaa neulatyynystä kun valmistuu! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...