2010/05/25

Valkosuklaa-puolukkakakku


Puolukka teema jatkuu leipomuksissani. Tällä kertaa laitoin puolukoita tuorejuustokakkuun. Ja koska puolukan kanssa sopii valkosuklaa, laitoin sitäkin mukaan. Kakussa yhdistyy jälleen puolukan kirpeys ja valkosuklaan makeus. Nam maistuu. Alkuperäinen kakun ohje on Maku-lehdestä, siinä käytettiin marjoina vadelmia ja ne tulivat kakun päälle hyydytettyinä, joten olen ohjetta muokkaillut.

Valkosuklaa-puolukkakakku

Pohja:

1 paketti (195 g) Muro-keksejä
50 g voita

Täyte:

4 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
200 g valkosuklaata
3 valkuaista
2 dl tomusokeria
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl vaniljasokeria

200 g puolukoita
ja 1 dl kuivattuja karpaloita (tai pelkästään 300 g puolukoita)

Päälle:

100 g puolukoita

- Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan.
- Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Taputtele keksiseos tasaisesti vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Purista pehmenneistä liivatelehdistä liika vesi pois ja liota ne kiehuvaan sitruunamehuun.

- Sulata suklaa vesihauteessa.

- Vatkaa tuorejuuston joukkoon puolet tomusokerista ja vaniljasokeri. Lisää liivateseos ohuena nauhana samalla vatkaten. Vatkaa joukkoon valkosuklaa.

- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi erillisessä astiassa ja lisää puolet tomusokerista vähitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lisää vaahto tuorejuustoseokseen muutamassa erässä nuolijalla nostellen, älä vatkaa.

- Laita keksipohjalle puolukat ja halutessa kuivattuja karpaloita. Jos et käytä karpaloita, lisää puolukoiden määrää. Kaada marjojen päälle täyte. Tasoita pinta. Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

- Kun kakku on hyytynyt, koristele se vielä puolukoilla.

Tätä kakkua tuli testattua itseni lisäksi kolmella ennen kuin laitoin ohjeen tänne. Yksi koehenkilöistä ei kakusta tykännyt, mutta samainen henkilö ei tykkää myöskään valkosuklaasta, joten se mennee sen piikkiin. Minulle ja kahdelle muulle koemaistajalle kakku upposi.



Päivitys 11.12.2012
Uusi puolukkainen tuorejuustokakku ohje täällä. Tuon kakun puolukkapäällistä voisi soveltaa tähän valkosuklaa-puolukkakakkuun, kokeilkaas. :)
Ja hei, jättäkää minulle kommenttia, jos olette kokeilleet tätä tai muita ohjeitani!



4 kommenttia:

Pomsikas kirjoitti...

Mää niin haluan maistaa tätä!

Ellu kirjoitti...

Kylläpä vain näyttää NIIN herkulta :)

emmi kirjoitti...

kiitoskiitos, herkkua se olikin :)
h-e, vois joskus leipoa yhdessä kun nähdään?
pomsikas, tää ei vedä vertoja sille valkosuklaakakulle, joka on parasta. mutta on tää hyvä kakkonen :)

Ellu kirjoitti...

Ehdottomasti leivotaan seuraavan kerran kun nähään! Turhaan mie sitä nyt leivon, yksin joutusin kummiskin sen syömään... ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...