2010/04/06

Kirpeän makeaa

Idea näihin kekseihin lähti siitä, että mulla halutti kokeilla kuivattuja karpaloita ja mietin, että minkä kanssa ne toimisivat leipomuksessa.

Karpalon ja kinuskin liitto on kuin luotu taivaissa. Siitä päättelin, että karpalo sopisi varmasti hyvin yhteen myös makean valkosuklaan kanssa. Ja niin syntyivät nämä ihanan kirpakan makeat keksit.


Valkosuklaa-karpalocookies 18 kpl

3,5 dl vehnäjauhoja
150 g valkosuklaata
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
150 g voita/margariinia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 dl kuivattuja karpaloita
2 rkl maitoa

- Laita uuni lämpenemään 200c.

- Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola ja rouhittu valkosuklaa.

- Vaahdota toisessa kulhossa huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää kananmuna hyvin vatkaten.
Lisää sekaan kuivat aineet, karpalot ja maito. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

- Ota taikinasta kahdella ruokalusikalla nokareita pellille (9 kpl/pelti), paina nokareita hiukan matalaksi. Paista n. 10 min 200 c.




Vinkvink.
Kodin Kuvalehdessä oli tehty lähes vastaavia keksejä. Karpaloiden tilalla oli käytetty mustikkaa. Kaupoissa on nykyään aika laaja kirjo kuivattuja hedelmiä ja marjoja.

Mitähän kokeilisin seuraavaksi?

6 kommenttia:

Anna Vee kirjoitti...

Voih. Olen ihan hirveä keksisyöppö ja tämä nyt ei ainakaan helpottanut asiaa. Itse leivotut keksit voittaa kaupan tuotokset sata-nolla, ja jos vielä suklaasta puhutaan, olen myyty.

Pakko noita on kokeilla!

emmi kirjoitti...

joo mulla on sama homma, keksit on mun ykkösjuttu. kaiken muun ohella :)
ja suklaa tottakai kans.

mie tykkään näissä kekseissä siitä, että ne jää hiukan pehmeiksi sisältä, mutta reunat on rapeat. nameja.

huomasin just etten olekkaan vielä laittanut tänne mun ehdotonta suosikkia keksiresepteistä. asia täytyy korjata pian :P

anni kirjoitti...

Mäkin oon aina ollut keksi ihminen! Vaikka niitä en ole tehnyt ite juuri koskaan..nyt on tehnyt jo jonkin aikaa mieli laittaa pääsiäismunien suklaat keksien sekaan, mutta fariinisokeria ei ole kaapissa niin ei o voinu tehdä :(
Tänään sen keksin! Laitan suklaat vohvelitaikinaan paistonyhteydessä! Saa näha millasta tulee :)

emmi kirjoitti...

oi, tulee varmasti hyvää.

ootteko tehneet makeiden vohvelien sijaan koskaan suolaisia?
sain kerran kylässä katkarapumössöllä täytettyjä vohveleita. ne oli hyviä :P
mutta mulla ei (onneksi) oo vohvelirautaa niin en oo voinu tehä niitä kotona.

Pomsikas kirjoitti...

Katkaravuista tuli mieleen, että kuulin vasta että ne kuulemma loistaa pimeässä :o Onko ollut moisia kokemuksia?

emmi kirjoitti...

oikeesti?
nythän ei oo aprillipäivä.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...