2010/04/10

Keksejä keksejä


Kun joku juttu jää päälle, niin se jää päälle kunnolla. Niin ainakin minulla nyt nuo keksit. Tällä viikolla on tullut leivottua kahdenlaisia, kolmansiakin meinasin, mutta tuli jo järki käteen: jos tätä menoa jatkuu, en mahdu kohta enää ovesta ulos.
Edellisen postauksen valkosuklaa-keksit leivoin jo viime viikolla eli siitähän on TOSI kauan aikaa ;)

Mutta siis kahdenlaisia tein. Kaurakarpalo-keksejä, joiden ohjetta en laita tänne, koska ne on tehty tavallisella kaurakeksiohjeella, johon lisäsin 2 dl kuivattuja karpaloita.

Joululahjaksi sain nuo ihanat karhu- ja oravamuotit. Niitä piti testata jo aikaa sitten, mutta se unohtui. En ole koskaan tainnut tehdä muita kaulittavia keksejä kuin joulupipareita, joten ohjeen löytäminen oli haaste. Millaiset olisivat hyviä.
Mutta yhdestä lempileipomisblogista löysin ohjeen. Täältä. Mansikkamäellä tämä ohje on käytetty, joten rohkaistuin kokeilemaan. Ja nämä on hyviä! Lisäsin taikinaan vanilja-aromia manteliaromin sijaan. Taikina on hiukan murenevaa, mutta tosi helppo leivottava. Kaulimisessa ei tarvi edes käyttää paljoa jauhoja ja taikina ei tartu pöytään. Tästä tuli kyllä mun lempi pikkuleipäresepti.

Mansikkamäen innoittamana päätin kokeilla koristella pikkuleipiä. Noh, eihän siitä mitään tullut. Koristelu räpellyksistä en julkaise kuvaa. Enkä niistä kyllä edes ottanut kuvia, kun olivat niin reppania. Mun on vain uskottava, että koristelu ei oo mun juttu ja jätettävä se taitavimmille. Tyydyn siis tästä lähtien vain ihailemaan toisten tekosia. Ja ehkä jatkan harjoittelua salaa :)

3 kommenttia:

Pomsikas kirjoitti...

Ihana käyttää muotteja muuhunkin kuin jouluisiin pipareihin! Jos on noin ihanat muodot, niin ei ne koristuksia kaipaakaan. (Oishan niistä kuvista tosin ehkä hyvät naurut saanut? ;D) Nuo näyttää vähän niinkuin vaaleilta pipareilta, onko ne sen makuisiakin? Mää en kyllä oikein tiedä, että mikä vaaleissa pipareissa määrittää ne pipareiksi.. muotoko?

emmi kirjoitti...

Vaaleat piparit eivät kuulu mun suosikkeihin, niin se olikin sitten se mun haaste reseptiä etsiessä. en halunnu, että leipomani keksit maistuis niille.
Eivätkä nämä maistu! Siksi oonkin varmaan niin innoissaan tästä reseptistä :)

oisko ne vaaleat piparit pipareita siksi, kun niitä leivotaan yleensä jouluisin ja samoilla muoteilla kuin perinteisiä tummia pipareita?

niin, koristelin pellillisen pieniä sydänkeksejä. muutama niistä oli ihan kauniita, loput niitä reppanoita.
MUTTA siis suurin reppanuus oli mun pikeerit, koska mulla meni pieleen se niiden värjäys. ehkä maailman herkullisin väri ei ole harmaan ruskea ja harmaa? ;P xD

Pomsikas kirjoitti...

http://www.designspongeonline.com/2010/04/weekly-wrap-up-miette-wallpaper-cookies.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...