2010/05/19

Kesäkurpitsamuffinssit


Tästä muffinssi ei ehkä voi enää parantua. Tammikuussa leivoin kesäkurpitsakakun ja nämä muffinssit on tehty sen kakun reseptillä. Poikkeuksena vain, että laitoin 2 tl leivinjauhetta 1,5 tl sijaan ja öljyn tilalla käytin leivontamargariinia. Muffinsseja paistoin n. 35 min 200c. Taikinasta tuli 10 ISOa muffinssia. Jujuna näissä muffinsseissa on se, että osa kuorrutteesta on muffinssin sisällä.


Kun muffinssit olivat jäähtyneet, poistin jokaisesta palasen lusikalla. Laitoin muffinssin sisälle lusikallisen kuorrutetta ja painoin palasen takaisin muffinssin päälle. Päälle levitin vielä kuorrutetta, joten täyttöaukkoa ei huomaa. Kakun ohjeella tehty kuorrute riitti juuri ja juuri kymmenen ison muffinssin täyttöön ja kuoruttamiseen. Jos haluaa kuorrutetta kunnolla muffinssien päälle, kannattaa tehdä puolitoista kertainen satsi.

Seuraavalla kerralla aion tehdä näitä pieniin leivosvuokiin. Nämä muffinssit on aika makeita, joten ehkä nämä ovat parhaimmillaan pieninä suupaloina (jotta niitä voi syödä kerralla monta ;P).

3 kommenttia:

E. kirjoitti...

Siis. Voi. NAM!

Pomsikas kirjoitti...

Voi taivas mitä muffinsseja taas! Voin uskoa, että nämä tosiaan on ehkä parhaita ikinä, kun se kakkukin oli niin hyvää. Kivaa että kokeilit tuota täyttämistä, kun sitä niin ihmeteltiin. Ja se kuorrutehan usein on se paras juttu ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä rec. Käytin öljyä ja kuorrutuksen maustoin Appelsiinin kuorella.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...