2010/01/17

Kakkusunnuntai



Kesäkurpitsakakku

Pohja:

3 munaa
1 1/4 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 1/2 dl öljyä
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
ripaus suolaa
4 1/2 dl (n. 350-400 g) raastettua kesäkurpitsaa

Kuorrutus:

200 g appelsiinin makuista tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2 dl tomusokeria
appelsiinin kuorta tai pähkinärouhetta koristeluun

Voitele ja jauhota n. 20 cm kakkuvuoka. Laita uuni lämpenemään 200c. Raasta kesäkurpitsa karkealla terällä raasteeksi. Vaahdota munat ja sokerit. Lisää öljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon. Kääntele joukkoon kesäkurpitsaraaste. Kumoa taikina vuokaan ja laita uuniin. Laske uunin lämpötila 175c ja paista noin 1 tunti. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista.
Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto kuohkeaksi. Lisää sokerit ja vatkaa seos tasaiseksi. Levitä juustoseos jäähtyneen kakun päälle. Koristele kakku raastetulla appelsiinin kuorella.





Pohjan ohje on Maku-lehdestä ja kuorrutteen muistaakseni Me naiset-lehdestä.

8 kommenttia:

Ellu kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta :P

Pomsikas kirjoitti...

Tuorejuuston kanssa ei voi mennä koskaan pieleen...

emmi kirjoitti...

joo tää on hyvää :P
porkkanakakkumainen, mutta ei kuitenkaan. ite en tykkää porkkanakakusta (varsinkaan sen kuorrutteesta), mutta tää uppoo kyllä.

Hanna kirjoitti...

Nami... mä vietän muka sokeritonta tammikuuta, mutta saapa nähdä kuinka kauan... Aivan ihanan näköinen kakku ja varmasti makuinen.

emmi kirjoitti...

hanna, miten on sokeriton tammikuu mennyt, helppoa?
mieki oon vähentäny herkuttelua jonkin verran. ennen herkuttelin joka päivä, nyt ehkä joka kolmas :)

Hanna kirjoitti...

Ihan hyvin. Ei se ole oikeastaan edes vaikeaa, kun sen päätöksen vain tekee. Viikonloput on varmasti vaikeimpia. Perjantaina olisi ihana käydä ostamassa karkkipussi tai joku ihana pullajuttu ja nauttia tulevasta vapaasta ja herkutella. Ihan hirveimpään tuskaan olen kahvin kanssa ottanut digestive-keksin, kaksi keksiä on kuukauden aikana mennyt :)

Pomsikas kirjoitti...

Okei. Eli tämä kakku on nyt koemaistettu, ja tuomio on seuraava:

- raikkaampi kuin porkkanakakku
- pohja ihanan mehukas ja mausteinen
- kaikin puolin tosi hyvä!

:)

emmi kirjoitti...

Jee \o/

...ja Hanna mie en ehkä kuiten pystyis ihan samaan. oon niin makia perso :P
oot sie aika tsemppi ollu!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...