2013/04/29

vinkit jakoon

Hei, tulipa sellainen mieleen tuon edellisen postaukseni tiimoilta, että olisi mukava kuulla missä te teette lankaostoksenne! Kaikilla on varmasti ne lemppari lankapuodit, joista ostoksia tehdään, ja ne eivät varmasti ole kaikille tuttuja paikkoja. Joten lempparipaikat jakoon :)

New Yorkissa on tällainen lankabussi, joka kuljettaa asiakkaita ilmaiseksi. Aika kiva. Kuva täältä.

Minulla on oikeastaan vain muutama paikka, joista lankoja ostan. Titityyssä vierailua ennen tilasin lankaa netistä. Ja koska tarve oli Dropsin Parisille, tilasin sen Lankatalo Tapion kaupasta. Nyt olen muutaman kerran kyseistä nettikauppaa käyttänyt, juurikin Dropsin lankojen tilaamiseen, ja ihan ok tykännyt.

Muuten en ruukaa netistä lankoja tilailla vaan suoritan lankahankintani ihan perinteisesti livenä lankakaupassa. Mikään ei voita sitä, että pääsee lankoja hiplailemaan ennen ostopäätöstä. Sehän se monesti onkin se viimeinen niitti ostamiselle, se langan tuntu, ainakin minulla.

Kuva.

Lemppari lankapuotini ovat Tampereella Lankaidea ja Kerä, jotka sijaitsevatkin kivasti lähekkäin. Lankaidea on ehkä enemmän perinteinen lankakauppa, jossa valikoima on laaja, kun taas Kerä on erikoistunut enemmän erikoisuuksiin ja ylellisempiin lankoihin. Korjatkaa, jos puhun ihan väärin. Poikkean yleensä molemmissa, jos on asiaa jompaan kumpaan.

Kerä. Kuva.

Aina, kun olen käymässä Oulussa, tai matkalla pohjoisemmas, pitää minun ehdottomasti päästä käymään Haukiputaalla Käsityökauppa Ilossa. Viime Oulun reissulla sieltä mukaani tarttuivat pipolangat ja puikot. Se pipokin syntyi sitten reissun aikana. Ilossa on laajan lankavalikoiman lisäksi aina aivan ihana palvelu ja myös verkkokauppa.

Kuva.

Tuossapa taisivat olla ne lankakaupat, joista mieluiten hankin neulontalankani. Mutta tottakai, joskus tulee lankaa ostettua myös muualta.

No, sitten on vielä tietenkin se kudontapuoli. Kun ostin kangaspuuni käytettynä, sain niiden mukana todella paljon erilaisia kuteita ja lankoja, mutta myös kudontatarvikkeita. Ja siksi, noita kudontatarvikkeita minun ei ole juurikaan tarvinnut hankkia. Sen vähän esim. puolauskoneen, olen ostanut Akaan Toijalassa sijaitsevasta Toikan-myymälästä, joka on muuten aika petollisen houkuttava paikka. Taisi sieltä lähteä mukaan viimeksi myös valmiita puolanpohjia (ah, kuinka ihanan käteviä!) ja "pikkasen" lankaa.

Nyt, kun minulla on ollut omat kangaspuut kotona, olen kutonut muutaman huivin ja mattoja. Matot olen kutonut trikoosta, jota olen hankkinut monesta paikkaa. Eniten sitä olen tainnut ostaa Hämeenlinnasta Tylliltä, johon olen ollut tosi tyytyväinen. Mutta jotkin värit ovat aina metsästyksen takana ja tiettyjä tärppilöytöjä on tullut tehtyä Kangasalalla sijaitsevasta kangaskaupasta Kangas-Riitasta ja Oulun lankakauppa Menitassa. Menitasta olen tainnut jo parikin kertaa lastata autoon aimoläjät tiettyä harmaata kudetta.

Tylli. Kuva.
Mutta siinäpä ne minun ostospaikkani. Ja vinkkejä olisin nyt vailla, että mitkä muut olisi kivoja käymisen arvoisia paikkoja! Reissaan aika paljon eestaas Suomen maata, joten vinkkejä otetaan vastaan mistä päin Suomea tahansa. Ja toki myös muualtakin, jos mielessä on jokin 'pakko nähdä' paikka.


5 kommenttia:

Pomsikas kirjoitti...

Tämä on nyt reissauskohde, vaikka on heillä verkkokauppakin: Kippovalimo Böök Simossa nelostien varressa (http://www.kippovalimo.fi/) on aivan huippupaikka. Paljon Dropsin lankoja, laajat värivalikoimat, kiinnostavaa keramiikkaa ja myös jotain pientä ekstraa. Kahvit voi juoda samalla ja palvelu on aina ystävällistä.

Kaisa Turtiainen kirjoitti...

No Savonlinnassa paras lankakauppa on miusta Riitan käsityökeskus, koska olen perinteisten peruslankojen ystävä. Joskus oikeaan aikaan kun sattuu käymään, on peruslangatkin poistokorissa, esim, perus puuvillaisista virkkauslangoista - 50 kaikki loput värit, jotka onkin yleensä juuri niitä omituisimpia ja ihanimpia värejä :)

Kerimäellä on kukkakauppa nimeltä Suopursu ja siellä on enemmän käsityö- ja askartelutarvikkeita kun normaalissa käsityökaupassa. Lankojakin on paljon, ja parasta kukkakauppamaiset aukioloajat, eli joka päivä arkena ja pyhänä aamusta iltaan.

emmi kirjoitti...

pomsikas: joo, siis malttaisinkohan mie ajella seuraavan kerran kotia kohti nelostietä enkä mettäreittiä. jos, niin poikkean tuolla ehdottomasti. :)
muuten, onko kokkolan suunnalla mitään kivoja 'pakko nähdä' -paikkoja?

kaisa: tuo itäisempi suomi on minulle aika mysteeri paikka. olisi kiva siellä joskus käydä oikein kunnolla. olen jopa katsonut, että kuinka kaukana meiltä sinun ihana puotisi sijaitsee. mutta ainakaan vielä ei ole roadtrippiä suunnitteilla. olisi kyllä mukavaa vaihtelua ajella sinne, ehkäpä kesällä. laitan vinkkisi muistiin ja poikkean noissa, jos/kun olen liikkeellä siellä suunnalla ja tulen kyllä samalla moikkaan sinuakin. :)

TYLLi kirjoitti...

kiitos emmi! täälläpäässä on langat tilattu lähinnä tapion lankakaupasta, ja joitakin (ihania!) värjäämättömiä suomenlampaanvilloja esitolta. ja metsänkylännavetalla pitää aina päästä huokailemaan heidän omia alpakkalankoja, jotka (hintansa puolesta) eivät vieläkään ole päässeet omaan kokeiluun. ja toikalta olen tilannut myös huopalankoja, jotka sopi loistavasti myös rannekkeiden nelomiseen. niin ja lahdessa houkuttelee se mainitsemasi uusi lankakauppa.. ou nou.

emmi kirjoitti...

Tylli: joo se uus lankapuoti pitäis päästä tsekkaan, ainaki vaikuttais tosi kivalle :) joo ja ne alpakat <3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...