2013/04/16

lisää väriä ja avunhuuto

Alan olemaan jo hiukan huolestunut tästä värien määrästä meidän kodissa. Ensin olohuoneeseen hiipivät pääsiäisen kunniaksi keltaiset narsissit ja tulppaanit. Niistä innostuneena erään siivouksen yhteydessä silitin ruokapöydälle keltaisen pellavakaitaliinan ja sohvalle laitoin kelta-valkoisen tyynyn. Nuo olivat minun mittapuulla jo aika hurjia vetoja. Mutta nyt keltaisen kaveriksi on saapunut pinkki!


Sain nimittäin eilen kukkasia ja ihan muuten vain.. Tai no saatoin viime viikolla ehkä hienovaraisesti vihjaista, että olisi mukava joskus saada kukkia. Kukilla tarkoitin ihan tulppaanikimppua tai vastaavaa, mutta sainkin parempaa: hortensian, iih!


Tämän hortensian väri on kyllä aika kaukana minun lemppariväreistä, mutta aika mukavalle se tuolla olohuoneessa näyttää. Mukava väripilkku keltaisen ohella (alan oikeasta olla huolestunut tästä innokkuudesta). Ja mikä parasta, kukinnan jälkeen tämän voi kuulemma istuttaa ulos!

Mua vain hirvittää, että saanko tämän pysymään hengissä niin pitkälle. Aika erilainen tämä on hoitaa kuin nuo kaksi viherkasviani (rahapuu ja se toinen, jonka nimeä en koskaan muista), koska tätä täytyy kastella usein ja se on se ongelma. Siis yleensä kasvini kuolevat hukkumiseen/kuivuuteen, vain nuo kaksi itseensä vettä varastoivat ovat selvinneet.

Nyt kaivataan apuja viherpeukaloilta, miten saan tämän väripilkun selviytymään? Niin, ja onks tää väri-intoilu nyt ihan normaalia, niinku mulle?


4 kommenttia:

outi kirjoitti...

Minä olen antanut väreille periksi, vaikka välillä tulee takaumia entisestä - pitäisi olla vain harmaata, valkoista ja mustaa, mutta ei se enää oikein maistu sekään. Kesää kohti mennään väreillä ja talvella ollaan taas vähän ankemapia.;) Kastelet sitä hortensiaa, se on juoppo. Minä kastelen aluslautasen kautta ja kokeilen sormella kosteutta välillä. Ei sitä hukuttaa kannata. Muistaakseni hortensia menee hiukan nuutuneen näköiseksi, jos kastelu unohtuu, joten laita se pinkki näkösälle siltä varalta, että kasteluvälisi jäävät pitkähköiski. Istuta ulos puolivarjoon, niin mulla ainakin pärjäävät hyvin.

emmi kirjoitti...

Meillä oli edellinen koti värikäs. Tästä nykyisestä mulla oli jo rakennusvaiheessa valko-musta visio mutta sepä tais jäädä muutaman vuoden kokeiluksi, ainakin tällä menolla :)
Kiitos vihjeistä hortensian hoitoon. Toivottavasti pärjään sen kans. Tänään huomasin nuupahdusta ja kastelin heti. Tuo onkin mukavaa, että kasvitkin tuollalailla kertoo et jotain ovat vailla. Tää on uuden opettelua, jännää :)

Kaisa Turtiainen kirjoitti...

Huonekasvit ei ole ikinä ollu miun juttu, joten hyviä neuvoja ei tipu. Harmittaa oikein, kun sain vuosi sitten lahjaksi sellaisen ison kärsimyskukan joka kukki hienosti muutaman kuukauden, mutta talven tullessa kuoli. Kukan mukana sain vielä tarinan, että joku miun isomummo tai isotäti aikoinaan kasvatti kärsimyskukkaa ja oli oikein kuuluisa hienosta isosta kasvistaan. Joo :/ Pidän edelleen esillä kuolutta rankaa, koska toivon että se heräisi kuolleista :(

emmi kirjoitti...

Mullakin on yks kuollut ranka tuolla purkissa toiveissa, että se vielä virkoaisi. Oon joskus kuullut uskomattomia selviytymistarinoita kuinka kasvi on alkanutkin puskemaan uutta vihreää pitkänkin ajan jälkeen. Mutta tietysti joskus on aika luopua, en tiiä koska.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...