2013/04/23

78 kpl

oli langanpäiden määrä, jotka päättelin tästä huivista. Hetken jo mietin, että huhhuh, mitä tuli tehtyä, mutta aika nopeasti ne lopulta tuli pääteltyä. Tämä huivi on kuulunut katekoriaan ikuisuus-projektit. Lanka on ostettu aikaa sitten. Ja siitä aloitettu ties mitä ja monta kertaa ja aina vain purettu pois. Mutta vihdoin keksin. Olin himoinnut tehdä siksak-huivia jo kauan ja tässäpä lanka siihen. Lanka on liukuvärjättyä, joten se ei suoranaisesti sovellu  siksak-kuvion neulomiseen, joten sitä piti auttaa ja vähän pätkiä. Siitä ne 78 langanpäätä.


Lankana on siis Schoppel-Wollen Zauberball. Väristä en ole enää varma. Luulen, että tuo on joku poistunut väritys, koska en sitä enää netistä löydä. Nuo zauberballit on petollisia kapistuksia. Ne houkuttelee veikeällä ulkomuodollaan, mutta sitten, kun olisi aika neuloa niistä jotain, tulee stoppi ja pää lyö tyhjää. Olen aiemmin neulonut tästä langasta muutamia huiveja (esim.tämän) enkä mitään muuta. Sukkien neulomista en harrasta, joten vaihtoehdot ovat siis joko huivi, kauluri tai se huivi. Täst' edes on pakko pystyä vastustamaan noiden ballien houkutuksia.


Niin, ja ei tämä huivi siis hetkessä syntynyt sen ideankaan jälkeen. Tämähän oli tuolla keskeneräisten korissa kauan. Tämän ollessa kesken, valmistui liuta muita huiveja muun muassa edellisen postauksen sininen siksak-huivi. Mutta kun tilasin netistä kevätlankoja, päätin, että näitä keskeneräisiä on pakko saada pois jaloista pyörimästä. Ja yhdessä illassa (plus päättelyt päivänvalossa seuraavana päivänä) tämä sitten lopulta valmistui eli ei ollut paljosta kiinni. Ja aika mukavan näköinenkin se on. Käyttökokemuksia ei vielä ole, koska pitänee odottaa sopivia ilmoja varmaan ensi syksyyn. Nyt taitaa olla jo liian lämmintä villahuivin käyttämiseen.

Mites siellä, oletteko neuloneet näistä Zauberballeroista mitään ja jos, niin mitä? Onko kukaan tehnyt muita kuin huiveja tai sukkia?

2 kommenttia:

Pomsikas kirjoitti...

ai miten niin kauan? etkö sää ostanut tämän langan viime syksynä? mulla on eräätkin lapaset ollut kesken nyt ehkä kuudetta vuotta... :D
mutta hieno on huivi! siksak-efekti olisi vissiin ollut vähän epämääräinen jos lankaa ei olisi katkonut välillä? tuo väri on kyllä taivaallinen.

emmi kirjoitti...

Noniin.. kauan ja kauan. On mullaki tuolla yks huivi ollut kesken vuosia. Saapi nähä, koska siihen tartun seuraavaksi.
Se nuissa keskeneräisissä on, että jos tauko jää kovin pitkäksi, ni valmista ei tuu ehkä koskaan.tai niin ainaki mulla. Nää uudet lankaostot on hyvä keino pakottaa ittensä tekeen vanhoja pois.tai no toimi se ainaki kerran :D

Joo se siksak homma ei näy juuri ollenkaan, jos väri vaihtuu liukuen.pitää olla tuollainen selvä ero.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...