2013/04/15

(taas) yks baktus

Täällä on menossa neulomisvillitys. Tai lähinnä pellava- ja puuvillalankaisten huivien villitys. Kaikki lähti siitä, kun pääsiäislomalla selailin blogeja ja "kaikilla" oli tekeillä jotain värikästä. Ja siihen päälle vielä kaunis auringonpaiste ja niin se värien himo sai vallan! Itsellä oli lomaneulomisena mukana mustaa ja valkoista villaa ja sekös tuntui silloin tylsältä ja niiiin talvelta. Oli pakko saada värejä puikoille ja jotain muuta materiaalia kuin villaa.

Noh, ajellessani lomalta kotiin tyydytin pahimman lankatuskani pikaisesti Oulussa ja hain sieltä muutaman vyyhdin pellavaa. Ostaessa lankaa ilman valmista visiota, kävi nytkin niin, että ostin lankaa harmittavan vähän. Joten niistä pellavista syntyi jälleen (tylsästi?) baktus. Lankana on Marks & Kattens Linen ja värit 965 ja 954.

 

Aika raju väriyhdistelmä minulle, ikuiselle mustan ja harmaan fanille, mutta luulen, että kyllä tätä tulee käytettyä kesähelteillä. Värit vain jotenkin kuuluvat kesään.

Väri- ja lankahimotus ei kuulkaas sitten tähän päättynyt, jatkoa seuraa.


4 kommenttia:

Pomsikas kirjoitti...

no mitä, ei baktus ole tylsä ollenkaan! se on äärimmäisen käytännöllinen huivi. ja kyllähän tuota pinkkiä väri-ilottelua voi aivan hyvin pitää jo nyt! :)

emmi kirjoitti...

niinno niin. siis käytännöllinenhän se on ja mukava käyttää, mutta kun aina vain puikoilta puskee pelkkää baktusta niin pikkasen se tylsistyttää tehdä. :)
mutta nyt on puikoilla tulossa jotain muuta kuin baktusta, jee.

Kaisa Turtiainen kirjoitti...

Mikä ihme on baktus? Ihan miun värit <3

emmi kirjoitti...

Baktus on huivi, tuollainen simppeli, joka neulotaan aina oikein ja puoleenväliin asti lisäillään silmukoita ja puolenvälin jälkeen aloitetaan kavennukset.
http://m.flickr.com/#/photos/norwayneedles/2963651011/
Tosi addiktoiva malli ja on tuosta myös erilaisia muunnelmia mm. pitsinen baktus. Näitä baktuksia löytyy huivilaatikoistani "muutama".
Jos en opi tätä huivia käyttämään, tiedän kelle sen lähetän :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...