2010/12/30

Jouluneulomisia

Nyt, kun joulu meni jo, on aika kurkistaa mitä pukin konttiin neuloin. Innostuin marraskuussa neulontalangoista ennen näkemättömällä tavalla. Lankojen ja bambupuikkojen myötä  neulomishuuma oli tässä talossa huipussaan ennen joulua ja luulen, että se on tullut tänne jäädäkseen, siis se huuma.


Pukin konttiin neuloin useita pareja rannekkeita ja kaikista tuli lähes samanlaiset langan laatua ja väriä lukuun ottamatta. Lankana käytin niin eri paksuisia alpakkalankoja kuin ihan sukkalankaa. Rannekkeiden kuviopinta on mielestäni todella kaunis ja sopiva rannekkeisiin, joten miksipä sitä hyvää mallia vaihtamaan toiseen joka neulontakerralla. Luulisi, että rannekkeita olisi ollut tylsä neuloa niin monet samanlaiset, mutta ehei, aion neuloa sellaiset vielä ainakin itselleni ja äidilleni.

Liukuhihnatyöskentelyssä oli se hyvä puoli, että sain siinä tarvitsemaani harjoitusta neulontaan. Huomasin, että neulontajälki parani huomattavasti jokaisen rannekeparin myötä ja opin hallitsemaan käsialaa itse enkä neulonut vain sitä mitä tuli. Nyt myös uskon, että osaan tehdä muutakin kuin vain oikeaa ja nurjaa silmukkaa.

Rannekkeissa käyttämäni mallikerran sain Ystävältäni, kiitos! Jouduin hieman kikkailemaan mallikerran koon kanssa riippuen langan paksuudesta. Osaan rannekkeista suurensin mallikertaa ja osassa käytin sitä ihan sellaisenaan. Mallikerrasta muodostui kaunis jatkuva kuviopinta niin vaaka- kuin pystysuunnassa. Tykkään itse juurikin tällaisista jatkuvista kuviopinnoista kaikissa tekstiileissä.


Jokaisen rannekeparin mukaan laitoin pesuohjeet. Kirjoitin ne paperille ja sidoin nyörillä kiinni rannekkeisiin. (Yhdestä parista ohje taisi unohtua, saat sen minulta, kun nähdään.)


Ja tässä rannekkeet koekäytössä. Ainakin tämä lahjan saaja taisi tykätä lahjastaan.

4 kommenttia:

anni kirjoitti...

Tykkäsin tykkäsin! Luin tätäkin aivan innoissani ja ihailin kuvia vaikka nuohan on mulla itelläni :D Tuo kuvio on kyllä täydellinen ja peukalon reikä hukkuu vaivattomasti kuvioon jos haluaa lämmittää ihan vain ranteitaan.

Pomsikas kirjoitti...

Mun mielestä ainakin tämä neuleinnostus oli syksyn paras juttu, neuleasioista vouhottaminen kun ei ole yhtään niin hauskaa, jollei ole seurana joku yhtä höyrähtänyt ;D

emmi kirjoitti...

anni: ihanaa, että tykkäsit! :)

pomsikas: niin minunki mielestä. ja nyt haluttais koko ajan vain neuloa ja neuloa :)

Ellu kirjoitti...

Koekäyttäjä tykkäsi ja tykkää edelleenkin! Kun vain raskis käyttää rannettimia... :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...