2010/12/31

Jouluneulomisia 2

Rannekkeiden lisäksi neuloin kuusen alle muutaman huivin. Neuloin huivit pyöröpuikoilla lenkeiksi eli huivilla ei ole päitä vaan se on yksi iso rinkula, jonka voi pukea päällensä joko kieputtaen sen kaulan ympärille muutaman kerran tai sitten vaikka suojaamaan osin päätä ja osin kaulaa.


Tykkäsin neuloa näitä huiveja. Mallikerta on yksinkertainen pitsimalli, joka toistuu koko huivin matkalla. Eli näissäkin, kuten rannekkeissa, koko pinta on kuviollinen.


Lankoina minulla oli Kunstgarn harmaa 01, Zauberball punaoranssi 1874 ja Zauberball sininen 1535. Sininen ja punainen olivat toivevärejä. Enpä ollut aiemmin ajatellutkaan kuinka vaikeaa on valita lankakaupasta toisen toiveiden mukaan sävyjä. Kaikilla on kuitenkin oma värikarttansa ja -silmänsä, joka vaikeuttaa värien valintaa toisen maun mukaan. En ehkä ihan onnistunut "oikean" värisiä lankoja valitsemaan, mutta toivon, että huivit tulevat käyttöön silti.

Tuo harmaa huivi oli testikappale ja se päätyi omaan käyttöön. Neuloin huivin ensin liian vähällä silmukkamäärällä ja siitä tuli omituisen pituinen. Aikani sen kanssa tappelin ja yritin mallata kaulaan, mutta se oli väärän pituinen ja sillä selvä. Neuloinkin sen sitten uudestaan suuremmalla silmukkamäärällä. Arvasin jo etukäteen, että tuosta purkamisesta ja uudelleen neulomisesta lanka ei tule tykkäämään. Ja aika takkuista se purkaminen välillä olikin ja langan pinta kärsi purkamisesta hiukan.


Mutta lopulta sain huivista oikeanlaisen ja oikean pituisen. Purkamista en kyllä suosittele, tämä on sellainen lanka, josta neulotaan kerralla valmista. Langasta olen aiemmin neulonut ensimmäisen Baktukseni, edellisen postaukseni ensimmäisessä kuvassa on pieni vilahdus siitä.

Rakastan tätä lankaa ja tuota sävyä. Nyt minulla on jo kaksi huivia siitä. Vieläköhän voisin neuloa itselleni yhden lisää? Idea on jo olemassa.

2 kommenttia:

Pomsikas kirjoitti...

Tosi hyvän näköinen tuo punainen huivi, kyllä varmasti on saajalleen mieluinen. :) Montako silmukkaa sulla oli? Pitäisiköhän pyöräyttää itsellekin ;)

emmi kirjoitti...

joo ihan jees väri, mutta ei ehkä täytä murretun punaisen kriteerejä ;)

tuo silmukkamäärä oli mulla 264-288. mutta riippuu aika paljon käsialasta ja mallikerrasta, että mikä ois hyvä määrä tuohon kaksinkerroin pidettävään huiviin.
ensimmäisessä, siinä oudon pituisessa oli 192s ja se oli liian pitkä yksinkerroin. siskoni on neulomassa kauluria myös ja hällä on n.200s ja tulee just oikean kokoinen yksinkerroin pidettäväksi. :O

on tää neulominenki välillä aikamoista tiedettä ja kokeilua :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...