2010/12/22

Rommin tuoksuista joulua

Tarkoituksenani oli leipoa viemisiä pohjoisen reissulle.
Ajattelin, että haluan tehdä jouluisia cookieita ja sain inspiksien Rachel Allenin jouluohjelmasta. Siinä Rachel teki hedelmäkakkua, jonka hedelmät hän marinoi viskissä. Tästä (viskistä) innostuneena päätin tehdä cookieita, joihin tulee kuivattuja hedelmiä ja jotain alkoholia. En osannut sitten päättää, että mitä hedelmiä ja muita tykötarpeita laitan kekseihin, joten päädyin laittamaan kuivattuja aprikooseja, suklaata, pähkinöitä ja rommia.


Ok, myönnän, että saatoin "hiukan" innostua, mutta eihän tuosta yhtälöstä voi tulla pahaa? Ja eihän siitä tullutkaan, vaan ihanan rommista ja suklaista. Maku vivahtaa mielestäni hiukan Fazerin Da Capoon rommin ja tumman suklaan ansiosta.

Rommiset suklaacookiet n.30 kpl

Tarvitset:
100 g kuivattuja hedelmiä esim. aprikooseja
2 rkl tummaa rommia

Silppua kuivatut hedelmät pieniksi ja laita ne astiaan. Pirskottele päälle rommi, peitä kelmulla ja laita kylmään muutamaksi tunniksi/yön yli.

Lisäksi tarvitset:
2 dl pähkinöitä esim. pekaani
150 g talous/tummaa suklaata

3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl inkivääriä
ripaus suolaa

100 g voita
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna

Rouhi pähkinät ja suklaa pienemmiksi.
Sekoita jauhot ja mausteet keskenään.
Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna vatkaten.
Lisää lopuksi kuivat aineet, rouheet ja marinoituneet hedelmät.
Pyöräytä taikina pötköksi kelmun sisään. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi/yön yli.

Laita uuni lämpenemään 200c.
Ota taikina kelmusta ja leikkaa siitä viipaleita tai vaihtoehtoisesti pyöritä taikinasta pieniä palloja pellille leivinpaperin päälle ja paina ne sitten cookien muotoon. Pellille voit laittaa 12 kappaletta paistumaan kerralla, nämä cookiet eivät leviä uunissa. Paista 200c n. 10-12 minuuttia.

Näihin(kin) cookieihin voi soveltaa omia mieltymyksiään. Laita aprikoosin tilalle esim taateleita tai rusinoita, pähkinöiksi hasselia, mantelia tai saksanpähkinää. Suklaatakin voi säätää tai ainakin sen määrää, ehkä 100 grammaa riittäisi 150 gramman sijaan? Kovin mietoa suklaata en tähän laittaisi, koska luulen, että mieto suklaa ei maistuisi rommin alta millekkään.



Päivänvalo karkasi ja samalla todelliset värit, kun yritin kuvata cookieita.
Kuvassa oikealla Rommisia suklaacookieita ja vasemmalla Karpalocookieita, jotka tein tutulla ohjeella, mutta ilman valkosuklaata. Suklaan tilalle laitoin 150 grammaa pekaanipähkinöitä. Nams, toimii näinkin.

Rommin tuoksuista Joulun odotusta!

3 kommenttia:

Pomsikas kirjoitti...

Jos joskus teet sen viskiversion, niin minä haluan ainakin maistiaisia! ;)

liisa kirjoitti...

rommia.. hmm.. :)
peqoulia pullo kaapissa. pitäsköhän se käyttää johonkin tollaseen hyödylliseen.

emmi kirjoitti...

Pomsikas: sopii, voidaan tehdä joskus yhdessä?

liisa: onneksi noihin ei mene kuin 2 rkl, loput voi sitten nauttia muuten. mmm, rommikaakao :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...