2012/11/30

banaanikakkua

Valitsin sitten oikein hyvän ajankohdan tämän blogin uudelleen lämmittelyyn: pimein vuodenaika ja kännykän kamera. Ne on kuulkaas mitä "parhain" yhdistelmä, jepjep.
Mutta eipä voi muutakaan, joten näillä on yritettävä.

Leivoin eilen banaanikakun. Oikeastaan leipominen on hiukan ylimitoitettu sana sille, että laittaa kaikki ainekset kulhoon, sekoittaa, kaataa taikinan uunivuokaan ja antaa paistua uunissa.
Niin helppo tämä kaakku on.


Ohje kakkuun on Eevan Kauhaa ja Rakkautta blogista, täältä. Muokkailin ohjetta aika moneltakin osalta, mutta uskon, että tämän kakun taika maun ja helppouden ohella on se, että kakku on muunneltavissa.

Käytin kakussa pelkkiä vehnäjauhoja, saksanpähkinöiden tilalle rouhin pekaanipähkinöitä ja manteleita, joita oli jääkaapissa. Kandeerattua inkivääriä en lähimmästä isosta kaupasta löytänyt, joten tilalle meni sokeroitua kuivattua inkivääriä.

Tarjotin Onnia Fabric. Pitsikivi Pomsikkaan äidiltä.


Kun kakku oli uunissa, kotiin alkoi leijailla ihana makea banaanin tuoksu. Minä olin ihan innoissani, miestä ällötti. Toki mies suostui kakkua maistamaan, kun se oli valmista, mutta siihen se sitten jäikin. Ei ollut sen suosikki.

Eli vaikka minä tätä kakkua kovasti hehkutan, ei kaikki siitä ehkä silti tykkää. Mutta kokeilun arvoinen tämä varmasti on. Minun innostuksesta kertonee sekin, että kuvausvaiheessa kakusta oli syöty jo yli puolet.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...