2013/09/01

Menovinkki

Kiinan Ensimmäinen keisari, Qin Shihuangdi, halusi elää ja hallita ikuisesti. Hänen maanpäällinen hallituskautensa kesti kuitenkin vain 11 vuotta. Sinä aikana hän rakennutti itselleen valtavan maanalaisen hautakompleksin, jota vartioi terrakotta-armeija, jossa on 8000-9000 sotilasta ja hevosta. Armeija löytyi sattumalta vuona 1974.


Tampereen Vapriikissa on meneillään 'Terrakotta-armeija ja Kiinan keisarien aarteet' -näyttely 1.12.2013 asti. Näyttely on ainutkertainen tilaisuus nähdä Suomessa Kiinan ensimmäisen keisarin Qin Shi Huangdin hautaa vartioineita terrakottasotilaita ja hevonen. Sotilaiden lisäksi esillä on hautalöytöjä ja keisarien aarteita Qin- ja Han-dynastioiden ajalta.


Näyttely kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa. Minä kävin näyttelyssä heinäkuussa, mutta aikeissa on käydä katsomassa se vielä uudemman kerran. Katsottavaa ja ihmeteltävää oli paljon. On mieletöntä katsoa esineitä, jotka ovat yli 2000 vuotta vanhoja. Minun on lähes mahdoton käsittää esineiden ikää ja niitä taitoja, joita niiden tekemiseen on vaadittu. Näyttely oli elämys. Suosittelen!4 kommenttia:

Ellu kirjoitti...

Oli kyllä vallan vaikuttava näyttely! Tätä on moneen kertaan M:n kans muisteltu :)

Pomsikas kirjoitti...

Koko on varmaan osa vaikuttavuutta, eikös nämä ole luonnollisen kokoisia? Olisi mukava nähdä näyttely. Tuo hevonen näyttää siltä, että se saattaa singota pukkilaukkaan hetkenä minä hyvänsä :)

outi kirjoitti...

Kiitos muistutuksesta! Luin jo joskus vuosi sitten, että näyttely on tulossa Tampereelle, mutta arvaa vaan, muistinko enää?

emmi kirjoitti...

Ellu: niin oli ja kiva kuulla :)

Pomsikas: joo, ne todella ovat luonnollisen kokoisia tai jopa hiukan isompia. Ihan hullua ja vaikuttavaa! :)

Outi: Kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa, jos vain ehdit! Vinkkaa mulle, kun olet tulossa, niin tulen henk.koht.oppaaksi :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...