2009/08/25

Polku

Minut ja ystäväni palkattiin kesäksi valmistamaan koulumme ruokalan yksityiskabinettiin seinätekstiiliteos. Teoksen tuli olla ääntä vaimentava ja kuitenkin mielenkiintoinen katseltavakin. Seinää ei voitu kokonaan täyttää tekstiilillä vaan siihen tuli myös jättää videotykille valkoinen alue n. 2,5 x 3,5 m kokoinen. Teoksemme yksi osa oli esillä keväällä Design Forumissa Wetterhoff Blanco-näyttelyssä. Täällä kuva työstämme näyttelyssä. Ja täällä, täällä ja täällä työvaiheita työparini blogissa.

Jotta kaikki ei menisi ihan suunnitelmien mukaan, jouduin seinätekstiiliteoksemme ripustuspäivänä kokoamaan yhden kappaleen uudestaan erinäisten kommellusten takia. Tässä kuvaa pohjahuovasta.








En ollut tajunnutkaan ennen teoksemme tekoa, että kuinka kinkkistä pyöreän kappaleen pingoitus voi olla. Hyvän kaavan avulla sekin kyllä onnistuu. Kaavaan, pingotukseen ja moneen muuhunkin asiaan apuja tuli täältä. Kiitos.

Teoksen kappaleiden ripustus tapahtui aika nopeasti, koska sitä tekemässä oli koulumme supermies Arto. Hän on kyllä sellainen aarre, että toista saa hakea. Hänellä oli niin hyvät ideat ripustamisratkaisuihin, että niitä ei tarvinut epäillä hetkeäkään. Arto nousi nosturilla katon rajaan ja asensi kattoon kiskot, josta kappaleet laitettiin roikkumaan ohuen, mutta kestävän, vaijerin varaan.











Teoksemme näkyy myös ulos ja aionkin käydä kuvaamassa sen pimeän aikaan ulkoa, silloin se näyttää varmasti aika hyvälle.




Kävin kuvaamassa myös ruokalan puolelta ja toisesta kerroksesta, jonne työmme näkyy myös. Tarkkaavainen voi huomata supermiehemme ansaitulla kahvilla ripustamisen jälkeen.







Koko työstä on aika haasteellista ottaa kuvia, koska seinä on n. 7 m x 6 m eli todella iso.









3 kommenttia:

Pomsikas kirjoitti...

Arto on aarre!
ja niin on Emmikin :)

E. kirjoitti...

Hienolta näyttää! Upeaa tytöt!!! <3

Hanna kirjoitti...

Onnittelut onnistuneesta työstä! Aivan superhieno! Nyt sitten vain odottelen teidän seuraavaa yhteistä projektia :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...