2010/06/04

Syntistä suklaata?


Miksi suklaasta sanotaan, että se on syntistä? Ai siksi, koska suklaa on hyvää?
No suklaa on hyvää. Se vain on. Lähes kaikki, missä on suklaata, maistuu minulle. En juurikaan syö suklaata sellaisenaan vaan kaiken kanssa ja kaiken seassa: jäätelöä, keksejä, lakritsisuklaata, pähkinäsuklaata, kakkuja... lista on loputon. Tällä kertaa suklaa löysi tiensä uunipellille browniessin muodossa. Syntistä tai ei, mutta ainakin suklaista.

Brownies
36 palaa

200 g taloussuklaata
200 g voita
4,5 dl sokeria
4 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3,5 dl mantelirouhetta

Tarjoiluun vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.

- Laita uuni lämpenemään 175c.
- Sulata suklaa kulhossa vesihauteessa.
- Pilko voi pieniksi paloiksi ja lisää sulaneen suklaan sekaan. Sekoita, jotta voikin sulaa.
- Lisää sokeri ja anna jäähtyä 5-10 min.
- Lisää munat vatkaten suklaa-voi-sokeriseokseen.
- Sekoita loput aineet keskenään ja lisää ne seokseen. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista n. 20 min 175c. Leivonnaisen kuuluu jäädä sisältä tahmaiseksi. Leikkaa Brownies pieniksi neliöiksi.
- Tarjoa hiukan lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Yleensä en laskeskele tai mieti leipomuksieni kaloreita, mutta tässä reseptissä suklaan, sokerin ja voin määrä hiukan hirvitti, joten laskin reseptin kalorimäärän, joka osoittautui kuitenkin palaa kohti aika vähäiseksi. Yhdessä palassa on 175 kcal, joten parikin palaa tätä herkkua voi nauttia ilman suurempia tunnontuskia. Minulle maistuisi varmasti useampikin pala, mutta onneksi (?) migreenini ei kestä paljoa tummaa suklaata.

Vinkki:
Jos ei ole tarvetta isolle määrälle näitä herkkuja, pienemmän määrän leivonnaisia voi tehdä puolikkaalla annoksella taikinaa. Paista browniessit tuolloin esim. irtopohja- tai neliövuoassa. Muista voidella vuoka.


1 kommentti:

E. kirjoitti...

näyttää ääälyttömän ihanalta...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...