2011/02/06

Katto ja ikkunat

Sitten viime kertaisen rakennustyömaapäivityksen jälkeen on tapahtunut aika paljon.

Miehen työhuoneessa on jo ikkunat ja seinät on tasoitettu. Huone on oikeasti suorassa, toisin kuin kuvaaja ;)
Portaikon toinen ikkuna ja aika ihana näköala.
Eli taloon on tullut mm. katto, parveketasanne, väliseinät, lähes kaikki ikkunat ja sisäseinien tasoitus on alkanut. Myös maalämpöpumppu on viittä vaille valmis toimintaan. Näiden lisäksi talolla on varmasti tehty vaikka ja mitä, mutta josta minä en ymmärrä mitään. :)

Nyt kun talossa on jo katto ja lähes kaikki ikkunat paikoillaan, se ei enää näytä bunkkerilta niin kuin olemme vitsailleet.


Vaan talo oikeasti näyttää jo talolta, vai mitä?


Pihaan on ilmestynut myös autokatos/varasto. Talostakin tulee lopulta tuollainen valkoinen kuten autokatos.

Sellaista siis talolla. Minulla on eka työviikko takana ja huomenna alkaa jo toinen. Päivärytmi on muuttunut aika paljon enkä ole ehtinyt oikeastaan muuta tekemään kuin pakolliset kotityöt työn lisäksi. Toivon, että muutaman viikon totuttelun jälkeen aikaa jää myös muihin asioihin neulomiseen.

7 kommenttia:

Kaisa Turtiainen kirjoitti...

Onpa se suuri! Kauheasti siivoamista :) Joskus luin vihreitten ihmisten tekemää juttua asumisesta, että nykyihmiselle tulisi riittää 25 neliötä henkeä kohti. Hurjaa. Meidän talo on juuri sopiva, lämmintä tilaa 70 neliötä. Mutta ennen meitä tässä talossa asui kuulemma 7 lapsinen perhe. Vielä hurjempaa.

Pomsikas kirjoitti...

No huh huh, 25 neliötä ei riittäisi minulle kyllä millään. Mutta totta on kyllä se, että ennen ihmiset selvisi vähemmälläkin, nykyään ei enää taivuta siihen, että lapset nukkuu keittiössä tai vaatekomerossa.

Olen vähän kateellinen kyllä tuosta portaikon ikkunasta, sehän on kuin joku vuodenaikojen mukaan vaihtuva taideteos. :)

E. kirjoitti...

Hienolta näyttää, ei miltään bunkkerilta vaan ihka oikealta talolta ja tulevalta kodilta! :)

anni kirjoitti...

Portaikossa on siis kaksikin ikkunaa? Tuollaiselle paikalle rakennettaessa ei voi olla kyllä liikaa ikkunoita :) Mielelläänhän tuota seesteistä maisemaa katselee, juurikin yhden kutojan kanssa puhuin jonka työtilan maisema oli vaihtunut vastakkaisen kerrostalon tiiliseinästä metsänäkymään ja työntekokin alkoi sujua ihan eri tavalla! Tuolla on teidän pian hyvä olla :)

emmi kirjoitti...

Kaisa: joo onhan se iso, mutta kuvakin hiukan vääristää (otettu alhaalta päin).
talossa on kaksi työhuonetta, joten siihenkin menee neliöitä. kun talo on valmis, minun ei periaatteessa tarvi enää lähteä muualle töihin, periaatteessa ja unelmissa.
edellisessä pikku kämpässäni taisi olla juurikin 25neliötä tai vähemmän. kyllähän siinä eleli, mutta ei sellaista ikuisesti jaksaisi. mummini taisi asua aikoinaan seitsemän lapsensa kanssa kaksiossa(tai pienemmässäkin) ja hyvin mahtuivat. niin ne ajat muuttuu.

Pomsikas: joo en malta odottaa, että pääsen tuijottelemaan noista ikkunoista :)

E: :)

anni: juu kaksi ikkunaa on portaikossa, yläkerran puolella ja alakerran :) tuonne järvelle päin meillä ei ole ikkunoita säästelty, juurikin noiden hienojen näkymien takia. talon muilla puolilla ikkunoita on harvakseltaan. se voi olla aika hassun näköistä, mutta niin ne vain asettui :)

totta muuten se, että työssä viihtyy paremmin, kun työtila on paitsi toimiva niin myös visuaalisesti miellyttävä. sinulle tämä onkin tuttua, kun nyt suunnittelet ja remppaat työhuonettasi.

Anonyymi kirjoitti...

kyllä minusta kaikille pitää riittää se vihreitten asiantuntijoiden määräämä 25 m2 per vihertävä naama. kaikki ylimenevä on suoraan muilta pois ja kauheeta ökyilyä. T:huolestunut maanystävä

anni kirjoitti...

Suomessa muuttoliikenne on vahvasti etelään ja suuriin Kaupunkeihin. Se, että asutetaan pinempiä kyliä ja tuetaan niiden yksityisiä ruokakauppoja jne, kuten tämän talon kohdalla on kyse, ei omasta mielestäni ole mitenkään "ökyilyä". Päinvastoin! Suomessa maata riittää, ja se, että sitä asutetaan ei tarkoita samaa kuin luonnon tuhoaminen.

Tuo vihreiden asiantuntijoiden mittaama neliömäärä tuskin on Suomeen verrattavissa millään tavoin. Täytyy huomioida, että monessa Euroopan maassa asujien määrä suhteessa maan pinta-alaan on selvästi toinen kuin Suomessa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...