2009/12/13

Lihamakaronilaatikko

Painotus sanalle liha, koska sitä tässä on reilusti.
Makaronilaatikko on hyvä ja edullinen perus kotiruoka. Ja myös helppo muunnella jääkaapin sisällön mukaan. Tänään mies saa syötäväkseen lihaisaa makaronilaatikkoa höystettynä sinihomejuustolla, oliiveilla ja kirsikkatomaateilla.
Ja tästähän on nyt ihan mahdotonta ottaa edustuskelpoista kuvaa lautasella, ainakaan minun taidoilla. Joten kuva on laatikon pinnasta.


Image and video hosting by TinyPic


Lihamakaronilaatikko

3,5 dl makaronia
suolaa
400 g naudan paistijauhelihaa
1 pieni sipuli
pala purjoa
suolaa
grillimaustetta
valkosipulirouhetta
mustapippuria
50 g mustia oliiveja silputtuna
n. 120 g kirsikkatomaatteja
sinihomejuustoa maun mukaan

Munamaito:
5 dl maitoa
2 munaa
ripaus suolaa
kuivattua basilikaa

Keitä makaronit suolatussa vedessä lähes kypsiksi. Paahda jauheliha, sipuli ja purjo pannulla. Mausta. Lisää sekaan oliivit. Tarkista maut. Suolan kanssa saa olla tarkkana, koska oliivit ja juusto lisäävät suolaa.
Kaada pitkään uunivuokaan puolet valutetuista makaroneista. Lisää päälle lihaseos, puolitetut kirsikkatomaatit ja homejuustoa. Levitä päälle vielä loput makaronit ja homejuustoa.
Sekoita maito, munat, suola ja basilika kulhossa. Kaada vuokaan.
Kypsennä 200 c noin 40 min. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...