2009/12/13

Lohiriisilaatikko

Konstailematon kotiruoka kunniaan!
Koska minähän en ole lihaa syönyt n. 13 vuoteen, niin meillä kokkaillaan yleensä kaksi eri ruokaa. Kallista, tiedän. Mutta kun ruokaa tekee kunnon satsin kerralla, riittää se useammaksi päiväksi ja pakasteeseenkin, niin se hiukan tasoittaa menoja.
Minulla on jo pitkään haluttanut tehdä jotain kalaruokaa itselle. Vaikka kalaa syönkin aika-ajoin, en oikeastaan koskaan kokkaa sitä kotona, jos purkkikaloja ei lueta mukaan. Myös kunnon perinteinen kotiruoka on ollut mielessäni, joten tänään luvassa siis lohiriisilaatikkoa, nams.
(Joku vois muuten opettaa mua kuvaamaan näitä ruokia. Vapaaehtoisia?)


Image and video hosting by TinyPic


Lohiriisilaatikko

1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
1/2 tl suolaa
noin 250 g yrttimarinoituja lohisuikaleita
50 g mustia oliiveja
pala purjoa

Munamaito:
2,5 dl maitoa
1 kananmuna
mustapippuria
suolaa

Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
Kypsennä lohi ja purjo pannulla. Lisää joukkoon oliivit. Tarkista maut. Jos seos kaipaa mausteita, mausta esim. pippurilla.
Sekoita valutettu riisi ja kalaseos. (Ruokahan on kypsää jo nyt, joten voit jättää uunissa muhittelun väliin, jos haluat.) Kaada koko komeus uunivuokaan. Sekoita maito, munat ja mausteet. Ole varovainen mausteiden kanssa, jos kalan marinadi on kovin suolaista. Kaada munamaito vuokaan. Kypsennä 200 c n. 45 min.

Ohjeessa on mielestäni liian vähän riisiä. Jos teen tätä uudestaan, laitan keittämätöntä riisiä ainakin 2,5 dl eli 1 dl lisää.

Tällaisiin kotiruokiin ideat nappaan Aura Liimataisen Parasta kotiruokaa kirjasta, josta löytyy kaikki tavallisimmat kotiruoat ja hiukan luksusta arkeen. Kirja on hyvä peruskeittokirja joka kotiin. Sain sen äidiltä joululahjaksi jouluna 2003 ja se on sen jälkeen ollut ahkerassa käytössä.

1 kommentti:

Pomsikas kirjoitti...

Hyvinhän tuo kuvaaminen näyttää sujuvan. Olennaisin merkitys niissä hienoissa kuvissa on varmaan rekvisiitalla, luulisin. Älä ainakaan lähde sille hiuslakkalinjalle ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...