2010/11/24

Lankahuumaa

Menneenä viikonloppuna kävin Suomen Kädentaidot -messuilla Tampereen Pirkkahallissa. Messuista alkaa muodostua minulle jokavuotinen tapa, vaikka joka ikinen kerta meinaan tulla siellä hulluksi väenpaljoudesta. Tälläkin kertaa väkimäärää teki tehtävänsä enkä viihtynyt messuilla kuin muutaman tunnin, mutta tällä messukäynnillä tulin hulluksi myös jostain muusta. Minuun taisi iskeä lankahuuma tai jokin kuume.

Kirsikanpunainen 2921 Drops Alpaca, ruskeasävyinen Crazy Zauberball, leimasimia Sinellista ja 2,5 bambupuikot

Kuvassa on ostokseni messuilta. Ruskeasävyinen kerä oli se hulluuteni lähde. Samaista lankaa olen nähnyt ennenkin, mutta vasta nyt se minuun kolahti (viime vuotisilla messuilla se kolahti ystävääni). Kerä itsessään on jo niin kaunis, etten taida tohtia siitä neuloa mitään. Katselen vain ja huokailen.
Messuilta tarttui mukaan myös perusalpakkaa (jota olen jo neulonut rannekkeen muotoon Pomsikkaan ohjeella) ja bambupuikot. Kuvassa on lankojen lisäksi leimasia, joista myös sekosin. On mukavaa joskus antautua kauniiden tavaroiden vietäväksi. Huuma ei kuitenkaan loppunut messuille vaan sunnuntaina suuntasin lankakauppaan, jossa oli messuale. Ja siellä kasvatin viikonlopun lankasaalistani.

Violettisävyinen 1872 Zauberball, harmaa 01 Kunstgarn, vihreäturkoosi 1878 liukuvärjätty merino Reggae ombre ja valkoinen 2100 Baby Alpaca

Lisää lankaa kauniilla kerällä. Tästä violettisävyisestä langasta ajattelin neuloa sukat. Valkoinen alpakka on alkanut muotoutua jo pitsirannekkeiksi ja harmaan villan suunnittelin neuloa huiviksi. Vihreäturkoosi vanutettu villalanka vaatii hiukan testaamista, mutta ajatuksenani oli neuloa myös siitä jotain käsiä lämmittämään. Lanka oli mielestäni niin mielenkiintoista, että sen oli pakko päästä mukaani kaupasta. Netissä seikkaillessa huomasin, että tästä langasta neulotaan vauvoille villaisia kestovaippahousuja.

Saa nähdä mitä näistä syntyy vai loppuuko tämä intoni alkuunsa.
Lankojen lisäksi ostin toiset bambupuikot, edellisiä ohuemmat. Minusta tuntuu, että bambupuikoilla neuloessa käteni eivät kipeydy yhtä helposti kun tavallisilla puikoilla neuloessa. Onko muut huomanneet samaa?

6 kommenttia:

hanne-elina kirjoitti...

Kerrassaan ihania lankoja! Ja nuo leimasimet, oih :) Kuinka kestävät nuo bambupuikot on? Napsahtaako helposti poikki tms?

Pomsikas kirjoitti...

Minä olen lankakaupassa seissyt tuo samainen harmaa Kunstgarn kädessä ja miettinyt sua ja baktusta! :D Eli baktus siitä täytyy tulla (on siihen muuten erittäin hyvä lanka, ollaan testattu). Ja mulla kans kädet tykkää enemmän bambu- ja puupuikoista, ehkä koska ne on kevyemmät, tai sitten koska niitä käsittelee jotenkin hellemmin sen poikkimenemisen pelossa. Aika kestäviä ne kuitenkin on.

Ansku kirjoitti...

Minä kyllä vannon bambupuikkojen nimeen. Minulla on muutamia halpisversioita, mutta hyvin ovat kestäneet. Ja miten mahtavan kevyet ne ovatkaan!

Onkohan tuo lankahulluus muuten tarttuvaa laatua? Mietin vaan, että pitääkö täällä vierailla jatkossa silmät kiinni? :D

emmi kirjoitti...

hanne-elina: hyvin on kestäneet puikot ainakin vielä nämä minun neulomiset. enkä ostanut niitä kalliimpia vaan halvimmat mitä löytyi :)

pomsikas: joo baktusta ajattelin juurikin tuosta langasta.

ansku: luulenpa, että se on tarttuvaa laatua ;)

anni kirjoitti...

Pinkkiä alpakkaa! en kestä! ää! Harmi etten osaa neuloa edes nurjaa :D Siks tessi tekee mulle mun haaveista ne mikkä ehtii ;)

emmi kirjoitti...

joo toi pinkki on aika raju. oli vaan pakko. :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...