Whoopie Pie -leipomiset jatkuu. Tällä kertaa tein sitruunaisia whoopieita. Nämä eivät ole niin äkkimakeita kuin suklaiset, mutta kyllä näilläkin makean nälkä lähtee. Nam.
Sitruuna Whoopiet
Ohjeesta tulee 12 isoa whoopieta
250g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
iso hyppysellinen suolaa
115g pehmeää voita
150g hienoasokeria (käytin hienoa ruokosokeria)
1 sitruunan kuori raastettuna
2 kananmunaa
1 dl maitoa
4 rkl sitruunatahnaa
Täyte:
115g suolatonta pehmeää voita
2 rkl sitruunamehua
200g tomusokeria siivilöitynä
Kuorrute:
115g tomusokeria
1-2 rkl vettä
- Lämmitä uuni 175c.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Vaahdota voi ja sokeri.
- Lisää sitruunankuoriraaste ja munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
- Lisää myös puolet jauhoseoksesta, sitruunatahna ja sitten maito. Sekoita hyvin.
- Kääntele loput jauhot joukkoon. Älä vaivaa taikinaa liikaa.
- Lusikoi tai pursota taikinasta 24 pyöreää taikinanokaretta uunipelleille. Jätä reilusti kohoamisvaraa!
- Paista 175c
n.10-12 minuuttia kunnes pikkuleipä tuntuu pinnalta kiinteältä. Anna
jäähtyä hetki ja nosta ritilälle jäähtymään täysin.
Täyte ja kuorrute:
- Vaahdota sähkövatkaimella voi ja sitruunamehu vaaleaksi (n.3 min).
- Vatkaa vähitellen tomusokeri joukkoon ja jatka vatkaamista (n.3 min) kunnes kreemi on kevyttä ja kuohkeaa.
- Levitä tai pursota täyte 12 pikkuleivän litteälle puolelle ja paina päälle loput pikkuleivät.
- Siivilöi kuorrutteen tomusokeri kulhoon. Hämmennä vähitellen joukkoon sen verran vettä, että saat tasaista ja sakeaa kuorrutetta.
- Levitä kuorrutetta whoopieiden pintaan ja koristele vielä halutessasi nonparelleilla.
Tämäkin ohje on napattu (ja hiukan muokattu) Gummeruksen Whoopie-leivokset kirjasta.
2 kommenttia:
Ja nämä myös, suussa sulavia..
Jeee :)
Lähetä kommentti