2013/03/14

menovinkki

Hei tulin vinkkaamaan, että Oulussa Pohjois-Pohjanmaan museossa on esillä Jugend-kirjontakäsitöitä vielä 17.3. asti. Näyttely ei ole suuren suuri, koska se on museon infotilassa, mutta ehdottomasti katselemisen arvoinen.

Näyttelyssä on esillä erilaisia kirjottuja tekstiilejä, taiteilijoiden tekemiä luonnoksia sekä käsityölehtiä ja niissä olleita kirjontamalleja.


Luonnoksia oli mukava tarkastella. Jokainen niistä oli jo kuin valmis taideteos, kauniisti hahmoteltu ja maalattu. Mieletöntä. 
 

Näyttelyssä esillä olevat käsityölehdetkin eroavat suuresti nykypäivän käsityölehdistä. Siis katsokaa noita kirjontamalleja! Harva enää nykyisin osaisi tuollaisia kirjoa. Kirjontamallit olivat myös niin ajattomia ja kauniita, että voisin heti ripustaa ne seinälleni. Ai että.Mutta siis kipikipi katsomaan näitä, jos olet samalla suunnalla ja tekstiilit kiinnostavat. Näyttely on auki vielä sunnuntaihin 17.3. klo 17 asti.


2 kommenttia:

outi kirjoitti...

Näin jollain niistä Rotuaarin infotauluista mainoksen tänään noista kirjailuista ja ajattelin mennä katsomaan. Mutta tuo sunnuntai tulee tosi äkkiä, iik. Mulla ei taida olla mitään mahiksia. Harmi.

emmi kirjoitti...

Voi, harmitus :/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...