2013/06/24

pihaintoilua = asuntomessut 2012 part.1

Ohhoh, siivosin tuossa kameran muistikorttia ja sieltäpä löytyi muun muassa aika mukava kuvasaalis vuoden 2012 asuntomessuilta, jotka olivat Tampereen Vuoreksessa. Muistan, että kuvia näpsin kaikesta mikä olisi kivaa omaan kotiinkin tai mitä olin jo haaveillut omaan kotiin/ pihaan. Kuvasaaliista suurin osa on pihakuvia, joten pihahommat ovat ilmeisesti olleet mielen päällä jo viime kesänä.

Vaikka messuista on tosiaan kulunut jo lähes vuosi, ajattelin julkaista tässä sellaisia kuvia, jotka miellyttävät edelleen silmää ja ovat muutenkin ajankohtaisia minulle. Eli nyt on luvassa aikamoinen kuvatykitys vuoden takaisilta messuilta keskittyen pihajuttuihin. Kohteiden nimistä tai tavaroiden tiedoista ei ole enää mitään hajua, muistiinpanot (jos niitä oli) ovat jo hukkuneet.

Erilaisista istutusalueista olin ottanut kuvia tosi paljon. Tykkään tuollaisista selkeistä rajatuista istutusalueista kuten yllä olevissa kuvissa. Mutta toisaalta näissä kahdessa alla olevassa kuvassa on mukavan rennosti rajattuja istutusalueita ja nekin viehättävät minua omalla tavallaan.Tällaisten perinteisten piharatkaisujen lisäksi messuilla oli myös luonnonmukaisempia pihoja esim. kunttaa oli käytetty nurmikon sijaan pihan pohjana ja joissakin taloissa oli esimerkiksi autokatoksen kattomateriaalina sammalta tai muuta vastaavaa. Nekin olivat kyllä mukavan näköisiä ratkaisuja.


Terasseistakin olin räpsinyt kuvia paljon. Alla olevan kuvan terassissa minua viehätti tuo, että kokkausnurkka ja syöminen oli rajattu omaksi sopekseen. Sateelta oli suojauduttu valokatteella ja lasiseinällä, jonka voi halutessaan aukaista kokonaan. Muistaakseni tuossa terassissa oli myös lämpölamppu seinällä, joten terassihetkiä saattoi viettää pitkälle syksyyn.


Lämpölamppujen ja vastaavien lisäksi terasseilla näki mitä erilaisempia lämmitysratkaisuja. Tässä alla olevassa kuvassa yksi niistä. Tai en tiedä, onko tuo lämmitystä vai ruuanlaittoa varten, vai molempia? Aika hassusti se vain nökötti terassikiveyksellä oudossa paikassa, nätti se toki oli, mutta selkeästi tuotu tuohon paikkaan vain mainostarkoituksessa.


Muita huomioita terasseita oli, että ne olivat todella isoja ja yhdessä talossa saattoi olla useampi terassi sekä vielä parvekekkin (ainakin niissä isoimmissa taloissa). Joten asumismukavuutta oli selvästi ajateltu pihalle asti.

Terassit olivat monessa talossa toteutettu puukomposiitista, joka on mm. helpommin huollettava kuin tavallinen puuterassi. Tuollaista puukomposiittia tumman harmaana olen miettinyt meidän tulevan terassin materiaaliksi, mutta saas nähä.


Se vain oli mielestäni todella harmillista, että lähes joka talossa näköalat terassilta tai parvekkeelta olivat suoraan naapuriin. Eli naapuritalot ovat hyvin lähellä omaa tonttia, joten yksityisyyttä ei paljoa ole muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.


Alla olevassa kuvassa olen kuvannut tuota mainiota tapaa ottaa sadevesi talteen. Katolta tulee kouru suoraan alas tuollaiseen altaseen. Tosi nätti ratkaisu mielestäni ja muutenkin kaunis talo.


Sitten muutamia kuvia olin näpsinyt erilaisista sokkelisoraratkaisuista. Tässä alla lempparini eli tuollaisia isoja kiviä on käytetty siistimään talon reunus. Ja nuo kanat, ai että, ihania!


Mutta enää en voi kuin haaveilla noista isommista kivistä meidän talon seinustalle, koska meidän talon seinustaa koristaa ihan perinteinen sokkelisora. Alla olevassa kuvassa tuollainen tavallinenkin sora on messutalossa saatu nätimmäksi tuollaisilla isommilla reunuskivillä. Pitäisiköhän tuollaista harkita meillekkin, koska se sora ei oo mitenkään nätisti tuolla meidän seinustalla?


Ja sitten tämä on ihana! Alla olevassa kuvassa on talon numero ja nimi toteutettu talon seinään hiukan erilailla kuin on totuttu. Tai minä en ainakaan ole tuollaiseen aiemmin törmännyt. Nimittäin talon numero ja nimi on sisällytetty raudasta tehtyyn seinämään, joka toimii samalla näkösuojana. Tykkään paljon!


Meidän talon etupihalle on suunniteltu näkösuojaseinää jo talon piirustusvaiheessa, mutta seinää ei ole vielä toteutettu. Lisäksi talomme julkisivusta puuttuu myös edelleen talon numero (täällä maalla se ei ole kato niin tarkkaa), joten tällainen kuvan mukainen ratkaisu olisi aika sopiva ja ihana myös meille. Täytyykin pitää tuo mielessä.

Sellaisia pihakuvia viime vuoden asuntomessuilta. Olisi kiva nähdä talojen pihat nyt vuoden jälkeen, että kuinka ne ovat lähteneet kukoistamaan ja kuinka piharatkaisut toimivat oikeassa elämässä. Jos satut tietämään jonkun viime vuoden asuntomessutalossa asuvan pitävän blogia, saa vinkata!


Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...