2009/11/17

Oi Birger

Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic


Kuinkahan moni ihminen kävelee päivittäin Helsingin Stockmannilla ohi tästä ihanasta reliefistä reagoimatta sen kummemmin?
Minä en ollut ennen tätä nähnyt ja huomasin sen heti. Ja ihan fanina tietysti kaivoin kameran laukusta ja aloin kuvata. Mies nolostui ja katosi lehtihyllyn taakse.
Kyseessä on Birger Kaipiaisen tekemä keraaminen reliefi, teos on ripustettu Stokkan seinälle vuonna 1962.
Olen ihaillut Birger Kaipiaisen töitä jo vuosia, oli ihanaa nähdä yksi niistä livenä. Toivottavasti mahdollisimman moni huomaa sen ja sen kauneuden.


Image and video hosting by TinyPic

3 kommenttia:

Pomsikas kirjoitti...

On se kyllä mielettömän hieno! Ja mun täytyy nyt nolosti tunnustaa, että enpä ole itsekään erityisemmin siihen huomiota kiinnittänyt... Mun mielestä ihmisen pitäisi kiinnittää enemmän huomiota ympäristöön, siis pitää enemmän silmiään auki. Se usein auttaa ihan arkijaksamisessakin aivan yllättävän paljon. Ja parastahan siinä on se, että ne pienet ympäristön tarjoamat ilot on ihan ilmaisia. Vielä parempia ne on jaettuina :)

emmien kirjoitti...

tuo on siellä mannerheiminkadun puolella, lehtiosaston lähellä eli stokkalla saattaakin käydä niin, ettei sitä huomaa ollenkaan.
mutta ihana se on ja mun on kyllä pakko päästä näkemään livenä Orvokkimeri, joka on monta monituista kertaa suurempi kuin tuo stokkan reliefi. Orvokkimeri on Tampereen kaupunginvaltuuston istuntosalissa. hmm... saakohan sinne mennä kuka vaan käymään?

Pomsikas kirjoitti...

Saa varmaan mennä, jos pyytää infotiskiltä, että saako sitä käydä ihastelemassa sillon kun siellä ei ole istuntoa. Uskoisin, että ihan mielellään esittelevät. Sehän on julkinen taideteos julkisessa tilassa. Joo, mene sinne! Ja tuo paljon kuvia! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...