2010/03/11

Vihreää

Kevät!
Nyt se on virallisesti alkanut. Ainakin minun mielestä.

Aamulla on pikkupakkasta ja paleltaa. Iltapäivällä aurinko kivasti lämmittää ja huomaat, että päällä on liian paljon vaatetta. Räystäät tippuvat vettä ja lumi pehmenee nuoskaksi. Ei onneksi vielä loskaa, mutta melkein.
Eilen kävelyllä ollessani näin ensimmäiset pajunkissat. En ollut uskoa silmiäni, nyt jo!
Vaikka rakastan talvea, tämä talvi on ollut jotenkin vaikea. Kaunis täällä etelässäkin, mutta en ole oikein jaksanut ja siihen ei ole lumikaan auttanut. Nyt auringosta saa kummasti voimaa, tulee uudistuksen tunne ja vimma saada aikaan.
Useita vuosia minulla tuli aina keväisin jonkinlainen väsymys ja en tykännyt keväästä yhtään. Viime vuonna tuota olotilaa ei tullut enkä nyt osaa sitä pelätä. Luulen, että sitä ei tule nytkään, on sellainen olo.


Sain siskolta ystävänpäivälahjaksi yrttiruukut. Kylvin yrtit viime sunnuntaina ja joka aamu olen niitä sumuttanut vedellä. Minulla ei ole viherpeukaloa ja olenkin hiukan pelännyt yrttieni kohtaloa. Mutta jo tänään basilika pukkaa vihreää.
Vihreä on kyllä voimaväri. Ihanaa!

4 kommenttia:

Ansku kirjoitti...

Minullakin on talvi ollut vaikea, nyt kuitenkin sitä valoa tunnelin päässä pilkottaa.

Viime keväänä yritin kasvattaa yrttejä... Mahtoivat olla liian kuumassa auringonpaisteessa, kun ei niistä oikein mitään tullut. Aion kyllä yrittää tänä vuonna uudestaan!

Pomsikas kirjoitti...

Joo, kyllä keväässä usein vaan on sellasta kummallista voimaa ja uutta intoa. Lähtipä nopeasti nuo yrtit kasvamaan! Niistä on sitten ihana napsia aina lautaselle tuoretta vihreää... :)

Hanna kirjoitti...

Vau, pajunkissoja, ne ovat kyllä varma kevään merkki. Täällä on ollut tänään aika loskainen päivä ja kotitie oli kuin perunapelto, kun tulin töistä kotiin. Mutta kevät on täälläkin kaikesta huolimatta, ihanaa.

hanne-elina kirjoitti...

Basilikahan oli noppee ;D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...