2009/10/08

Nappaa muffinssi



Nams muffinsseja tai muffineita, kuinka vain.
Tämä resepti on otettu vuosia sitten Kati Napalta tv:stä. Ohjetta olen hiukan muokannut. Alkuperäisen reseptin mukaan muffinsseihin tulisi omenaa ja kanelia, mutta minä suklaan ystävänä laitan niihin tottakai tummaa suklaata ja aina välillä myös hiukan pähkinärouhetta. Sitruuna- tai appelsiinimehu maukastaa muffinsseja entisestään.

Näistä muffinsseista on tullut suosikkini niiden muunneltavuuden ja koostumuksen ansiosta, ne eivät ole pelkkää vehnäjauhoa ja leivinjauhetta vaan kaurahiutaleet tekevät mukavan lisän rakenteeseen. Joskus lisään sekaan osan hiutaleista leseenä ja sekin toimii.

Suklaamuffinssit
Napan reseptistä muokatusta ohjeesta tulee 6-12 muffinssia

125 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
2, 25 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa tai vettä

lisäksi:
1,5 dl tummaa suklaarouhetta
sitruunamehua maun mukaan

Mausteena voi käyttää suklaan sijasta 2 dl omenakuutioita ja 1 tl kanelia, marjoja, ananasta, kaakaojauhetta, kookoshiutaleita, porkkanaraastetta tai mitä mieleen juolahtaa.

1. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää myös neste, suklaarouhe ja sitruunamehu tai muu haluamasi mauste.

3. Jaa taikina vuokiin.

4. Kypsennä 200 c n. 15-25 min. Kokeile kypsyyttä pinnasta sormella, jos pinta tuntuu kostealta, jatka kypsentämistä.

5. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista. Muffinssit ovat parhaita tuoreena. Minä nautin ne maitokahvin kera.


1 kommentti:

E. kirjoitti...

voi nam! näyttävät aikas hyviltä, tänne kanssa muffinsseja :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...