
Juustoinen kasvislasagne
Tomaattikastike:
Ruokaöljyä
3 pientä sipulia
3 porkkanaa
1 pienen pieni kesäkurpitsa
1 rasia miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja
200 g herkkusieniä
1 tlk valkosipulitomaattimurskaa
vettä
kalamataoliiveja
mustapippuria rouheena
basilikaa, kuivattua tai tuoretta
suolaa
valkosipulia rouheena (tai pari kynttä)
Juustokastike:
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
7,5 dl maitoa
mustapippuria
suolaa
150 g juustoraastetta, emmentalmozzarella
Lisäksi:
9 lasagnelevyä
125 g minimozzarellapalloja
100 g juustoraastetta, emmentalmozzarella
Kuullota sipulit öljyssä, lisää joukkoon kuutioidut porkkanat ja kesäkurpitsa. Lohko sienet ja puolita puolet tomaateista, jätä puolet kokonaisiksi. Lisää ne pannulle. Mausta kasvikset ja lisää sekaan oliiveja maun mukaan, tomaattimurska ja hiukan vettä. Anna porista hiljalleen sen aikaa, kun teet juustokastikkeen.
Sulata teflonkattilassa voi, lisää sekaan jauhot. Lisää maito vähitellen ja sekoita kunnolla. Keitä hiljalleen muutama minuutti. Nosta pois hellalta, mausta ja lisää sekaan juustoraaste.
Voitele vuoka öljyllä ja laita pohjalle tomaattikastiketta ja hiukan juustokastiketta. Laita päälle 3 lasagnelevyä. Laita päälle taas tomaattikastiketta, puolet minimozzarellapalloista, juustokastiketta ja 3 lasagnelevä. Tee vielä yksi kerros näin ja päälimmäiseksi laita loput juustokastikkeesta ja juustoraaste.
Paista uunissa 175 c n.50 min tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna vetäytyä puolisen tuntia ennen tarjoilua. Tarjoile tuoreen basilikan kera.
Juustokastiketta on tässä ohjeessa aika reilusti, joten sitä saa laittaa paljon joka väliin paitsi ihan alimmaiseen. Voit puolittaa juustokastikkeen määrän, jos tykkään hiukan juustottomammasta lasagnesta.

2 kommenttia:
Kyllä nämä kuvatkin musta aika herkullisia on :)
herkullisita näyttää :P nälkä tulee katsellessa..
Lähetä kommentti