2010/02/20

Herkkusuun lauantai



Tämä herkku on nimeltään Lamington ja se on kotoisin Australiasta. Lamingtoneista on olemassa kymmeniä ja taas kymmeniä eri versioita, tässä omani.

Lamingtons
28 kpl

Pohja:

2 cup vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1/2 cup (n. 115 g) suolatonta voita, huoneenlämpöisenä
3/4 cup sokeria
2 munaa
1 tl vaniljauutetta
1/2 cup maitoa

(1 cup on eri maissa eri kokoinen, tässä reseptissä 1 cup = 250 ml)

- Laita uuni lämpenemään 180 c. Voitele tai laita leivinpaperi 20 x 30 cm vuokaan.
- Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe.
- Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää munat yksitellen ja sekoita.
- Lisää vaniljauute.
- Lisää jauhoseosta ja maitoa vuorotellen, sekoita vatkaimella.
- Kaada taikina vuokaan. Taikina on aika jämäkkää, levitä se nuolijan avulla tasaisesti vuokaan.
- Paista 180 c n.30 min. Kokeile hammastikun avulla kypsyys.
Puhdas tikku= kypsä kakku.

Täyte:

Mansikka-vadelmahilloa tai muuta hilloa maun mukaan
1 dl kermaa vaahdotettuna

- Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista ja täyttämistä.
- Leikkaa jäähtynyt kakku 28 osaan.
- Halkaise jokainen osa ja laita sisälle hilloa ja kermavaahtoa. Paina kansi päälle ja nosta kakkuset jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi/ yön yli.

Kuorrute:

3 dl kermaa
200 g tummaa suklaata
200 g kookoshiutaleita

- Lämmitä kerma pinnoitetussa kattilassa lähes kiehuvaksi.
- Nosta kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa.
- Sekoita kunnes suklaa on sulanut joukkoon.
- Anna jäähtyä hetki.

- Laita työpöydälle linjasto. Kaikki tarvittava vierekkäin: leivokset, suklaakuorrute, kookoshiutaleet lautaselle ja lopuksi ritilä, jonka alle paperia.
- Dippaa jokainen leivos suklaassa haarukoiden avulla, leivos saa imeä kuorrutetta kunnolla itseensä.
- Pyöritä leivos kookoshiutaleissa.
- Laita "kuivumaan" ritilän päälle.


Vinkit:
- Kakkupohja on aika haurasta, ole varovainen leikatessa, ettei se murennu.
- Anna leivosten vetäytyä kylmässä tarpeeksi kauan ennen kuorruttamista. Kunnolla vetäytyneet leivokset eivät hajoa kuorrutteuiskentelussa.
- Voit koristella leivokset myös nonparelleilla tms, jos et tykkää kookoksesta.


3 kommenttia:

Pomsikas kirjoitti...

Uuh ja aah! kyllä oot taas jaksanut näpertää. Jääkö näitä yhtään ens viikoksi? (vink, vink) ;D

Hanna kirjoitti...

Mulla valuu kuola... sä oot oikee kondiittori. Voiskohan noita postittaa;)

emmi kirjoitti...

Saattaapi olla, ettei näitä jää ens viikoksi tai postitettavaksi. Katoavat siihen tahtiin ja ens viikko on niin kaukana :)
tehdään näitä joskus yhdessä? :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...