2010/02/20

Tuhtia purtavaa


Herkkusuun lauantai jatkuu.
Mie en tykkää Hesen tai muiden vastaavien pikaruokaketjujen hamppareista, mutta itsetehdyille hampurilaisille en sano ei (enkä muuten myöskään New York-ravintolan).

Sain joululahjaksi pienen kasvisruokakirjan, jonka innoittamana tein papuburgereita. Ohjetta muokkasin hiukan, mutta ajatus on sama.

Papuburger 4 tosi isoa pihviä

1 tl juustokuminaa
1 tl kuivattua basilikaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
100 g herkkusieniä (= n. 2 isoa jumboherkkusientä)
500 g papuja (esim. 250 g kidneypapuja ja 250 g valkoisia papuja)
tuoretta basilikaa
suolaa ja pippuria
vehnäjauhoja jauhottamiseen
öljyä paistamiseen

- Kuumenna öljyä paistinpannussa ja lisää silputtu sipuli, juustokumina ja kuivattu basilika. Kuullota sipuli pehmeäksi ja lisää valkosipuli ja sienet. Jatka paistamista keskilämmöllä n. 5 min tai kunnes kaikki sienistä irtoava neste on haihtunut.
- Huuhtele pavut. Laita ne kulhoon ja soseuta ne haarukalla. Lisää sekaan sieniseos, silputtu tuore basilika ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Jaa papuseos neljään osaan. Jauhota ne kevyesti vehnäjauhoilla ja muotoile pihveiksi. Paista reilussa öljyssä paisinpannulla kaksi kerrallaan n.4min per puoli. Anna pihvien paistua rauhassa, jotteivat ne hajoa.

Hampurilaissämpylän väliin pihvin lisäksi laitoin jääsalaattia, tomaattia, punasipulia, ketsuppia ja hampurilaiskastiketta. Pihvin päälle paistoin kuumalla pannulla vuohenjuustoviipaleen. Hampurilaisen seurana tarjosin lohkoperunoita.

Tämä ateria oli otsikon veroinen: tuhtia purtavaa ja nälkä todellakin lähti.

4 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Hyvä hyvä, kasvisruokaohjeita. Voiskohan nuo sienet korvata jollakin???

Pavut ovat kyllä hyviä ja niistä saa monenmoisia juttuja kun vain viitsii tehdä. Mä laiskottelin tänään ruoan suhteen ja tein vain kanasalaatin, mutta hyvää oli sekin. Syötkö sä muuten ollenkaan lihaa? Mulla on kyllä kana ja kala listalla, vaikka kanaa kyllä tulee kohtuu harvoin syötyä.

Pomsikas kirjoitti...

Mitä on juustokumina?

emmi kirjoitti...

sienet vois varmasti korvata melkein millä vain kasviksella. hmm.. vaikka porkkanaa, kesäkurpitsaa tms.
kyseessä on kuite aika pieni määrä (100g), joten ei sitä tarvii välttis korvata millään, jättää vain pois.
mutta jos tilalle laittaa muuta ja se on kosteaa, kannattaa joukkoon lisätä ehkä kananmuna, niin se sitoo seosta. kesäkurpitsa kannattaa "itkettää" myös ennen lisäämistä.

tuosta satsista vois muuten tehdä ihania pikku pallosia, pyöryköitä ja paistaa pannulla. maistuis varmaan hyvälle pastan kans :P
...ja taas on nälkä ;)

en syö lihaa ollenkaan, en kanaakaan. kalaa syön, mutta joskus sekin tekee pahaa. sushia syödessä täytyy kääntää joku vaihde päässä nollille, ettei ala tökkimään. :)

juustokumina on muistaakseni intialainen mauste. ihana ja aika yleisesti käytetty kasvisruoissa. juustokuminan nimi on huono, koska kuminan kanssa juustokuminan maulla ei ole mitään tekemistä. kumina on pahaa, mutta juustokumina <3.

huih mikä selostus :)

Pomsikas kirjoitti...

Kuule, kun tarttis saada ruokaa huomenna. Artisokan sydämet jo on, mutta ohjetta ei... ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...