2010/02/15

Ystävälle


Sunnuntaina Ystävänpäivänä Ystävälle syntyi Cookie Ballseja.
Nämä on jo maailmalla ja kai Suomessakin vanha juttu, mutta minulle mukava uutuus. Näin näitä jossakin leipomisblogissa ja halusin kokeilla itsekkin. Itse en ole kovin taitava koristelussa, joten sydän-nonparellit riittivät koristamaan nämä makeat.

Tuplasuklaa Cookie Balls n. 15 kpl

175 g Tuplaunelma Tuplasuklaa Dominoja (tai muita dominoja makusi mukaan)
100 g (puoli purkkia) Sunnuntai Vaniljaa
100 g suklaata, tummaa tai valkoista

- Jauha keksit murusiksi monitoimikoneella.
(Minä en jaksanut monitoimikonetta kaapista kaivaa esiin vaan jauhoin keksit murusiksi puukauhalla kulhossa. Hyvin onnistui silläkin. Perunanuija voisi olla myös kätevä.)
- Sekoita murusten joukkoon Sunnuntai Vanilja ja muotoile seoksesta palloja käsin. Laita pallot kovettumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
- Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Kun pallot ovat jähmettyneet, kuorruta ne suklaalla ja koristele nonpareilla tms.
- Laita kuorrutetut pallot jääkaappiin jähmettymään ja tarjoa ystävälle kahvin kera.

Suklaalla kuorruttamisessa kätevänä apuna minulla oli puinen grillaustikku, jonka päähän pistin pallon ja dippasin sen sitten suklaaseen. Haarukan avulla sain pallon tikusta irti siististi. Kuorruttamiseen on kai monta hyvää konstia, tuo grillaustikku oli minulle sopiva ja suklaata ei mennyt mielestäni paljoa "hukkaan" tällä tavoin.




Täällä ystävälle oli leivottu toisenlainen versio Ballsseista, nuitakin täytyy kyllä testata piakoin. Täällä mm. uskomattomia koristelusuorituksia ja lisää erilaisia versioita pienestä suklaapalloherkusta ja monesta muustakin.

Ihanaa Ystävänpäivää (sehän on joka päivä)!

2 kommenttia:

Pomsikas kirjoitti...

Valkosuklainen oli mun suokkari :) Ihania pikkumakeita kahvin kanssa.

Ellu kirjoitti...

Nam, kun näyttävät hyviltä! Noita olis ihana maistella, ihan migreeninkin uhalla :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...