2010/03/20

Kasvispiirakka 2

Minulla on aina sellaisia kausia, jolloin en saa joistain ruuista tarpeekseni. Tähän piirakkaan yhdistin tämän hetkiset "pakko saada joka päivä"-ruoat eli tuoreen pinaatin, vuohenjuuston ja latva-artisokan sydämet.
Nyt ei tietenkään ole kotimaisen pinaatin kausi, joten piirakassa käytin italialaista pinaattia. Pinaatti on pakattu n.100 g pakkaukseen, josta tähän menee puolet (voi laittaa toki kaikki, jos haluaa). Loput pinaatit voi laittaa salaattiin tai syödä leivän päällä, hyvää nams. Tuoreen pinaatin tilalla voisi yhtä hyvin käyttää pakastettua pinaattia, sulatettuna ja valutettuna.

Tämä piiras on nopea ja helppo tehdä eikä siihen tule montaakaan ainesta. Pohjana tällä kertaa tosi pikataikina. Ohje on muokattu Kodin kuvalehdestä napatusta ohjeesta.



Vuohenjuusto-kasvispiirakka


Pohja:

3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita/ -leseitä
150 g margariinia
3 rkl vettä

Täyte:

2 dl kermaa/kermaviiliä
2 kananmunaa
tuoreita/ kuivattuja yrttejä esim. basilikaa, oreganoa tms.
pippuria
50-100 g tuoretta pinaattia
100 g kirsikkatomaatteja
purkki (240 g) latva-artisokan sydämiä
200 g vuohenjuustoa (/fetajuustoa/halloumia)
muutama aurinkokuivattu tomaatti

Laita uuni lämpenemään 200 c.
Sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen margariini ja vesi. Sekoita käsin tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa 200 c 10 min.

Sekoita kerma ja munat. Lisää kuivattuja yrttejä ja pippuria makusi mukaan. Kaada seos piiraspohjan päälle. Levitä pinnalle huuhdotut pinaatinlehdet, halkaistut kirsikkatomaatit, puolitetut artisokan sydämet, viipaloitu vuohenjuusto ja viipaloidut aurinkokuivatut tomaatit.
Paista 200 c n. 20-30 min, kunnes kerma-munaseos on hyytynyt ja vuohenjuusto on saanut hiukan väriä.
Piirakka kannattaa tehdä laakeaan piirakkavuokaan. Jos sellaista ei kuitenkaan omista, niin tee piiras irtopohjavuokaan ja kypsennä 200 c ja n.30-40 min, jotta kerma-munaseos varmasti hyytyy. Piirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä, jolloin maut ovat tasaantuneet. Ja sen voi tarjoilla kylmänä tai lämmitettynä. Itse tykkään siitä enemmän kylmänä.
*muoks* mikrotin piirakan palaa muutaman minuutin ja söin sen rucolasalaatin ja siemenien kans. ja on muuten hyvää niinkin!


Aiemmassa kasvispiirakka-postauksessani kerroin, että en omista piirakkavuokaa, koska en koe sitä tarpeelliseksi. Nyt kuitenkin alan pyörtämään sanani ja aion hankkia perinteisen piirakkavuoan, koska joihinki piirakoihin se on vain parempi.
Ja muuten, jos vain aikaa on piirakkaa leipoessa, suosittelen tekemään piirakan pohjan aiemman kasvispiirakkani ohjeen mukaan, se on maistuvampi, mutta siihen tulee myös enemmän aineksia.

6 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Nams, tuotahan pitää kokeilla. Minulla on latva-artisokan sydämiä jo ostettuna, mutta käyttötarkoitus ei vielä ennen tämän postauksen lukemista ollut selvillä :)

emmi kirjoitti...

Jee! \o/ :)

Hanna kirjoitti...

No niin, nyt olen tehnyt piirakan. Siitä tuli ihan JÄRJETTÖMÄN hyvää. Mä en olis tajunnut yhdistää kaikkia niitä aineksia mitä piirakkaan tuli. Yrttinä mulla oli tuore basillika ja se sopi tosi hyvin yhteen muiden makujen kaa. Tein pohjan samalla kuin sinäkin, enkä kyllä voi kauheasti sitä moittia. Vähempi rasva olisi ehkä riittänyt, mutta hyvää oli (käytin muuten oikeaa voita). Nyt Emmi alat tekeen jotain kasviskeittokirjaa, mä ostan sun kirjas heti :)

emmi kirjoitti...

Oi hyvä!
Ihanaa, että näistä mun ruoista innostuu joku muukin kuin vain mie :)
Teitkö piirakan laakeaan piirakkavuokaan?

Seuraavaan piirakkaanki on jo idea muhimassa. Mutta ei viiti ihan heti leipoa toista, vaikka mieli tekis :P

Hanna kirjoitti...

Tein piirakan irtopohjavuokaan, ku oli tänään niin kova leipomusinnostus päällä, että piirakkavuoat olivat muussa käytössä :)

emmi kirjoitti...

nam, mitäs muuta leivoit?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...