2011/01/21

Entä jos

Eilen iltapäivällä olin kotoa pois noin puolitoista tuntia ja kun palasin takaisin, oli Pikkujätkän kuono ihan pallo. Ja toinen korva roikkui jotenkin kummasti sivulla. Minähän menin tietenkin hiukan paniikkiin ja olin todella huolissani.


Soitto eläinlääkäriin käski syöttämään koiralle kyytablettia ensiavuksi, koska kyseessä oli varmaankin allerginen reaktio johonkin. Kyytabletin annon jälkeen pitäisi tarkkailla, että koiran hengityselimet eivät mene tukkoon. Myös turpoamisen leviämistä muualle kroppaan pitäisi tarkkailla. Jos leviämistä ja turpoamista jatkuisi, pitäisi lähteä välittömästi päivystykseen.
Kyytabletteja minulla ei ollut kaapissa, joten piti lähteä äkkiä hakemaan niitä apteekista. Onneksi lähiapteekki oli vielä auki.

Normaalisti kuono on suora ja korvat kauniisti pystyssä.
Kuono ihan pallo. Ja toinen korva sojotti sivulle.

Ilta meni Pikkujätkää tarkkaillessa.
Puolikkaan kyytabletin (soitin uudelleen eläinlääkäriin ja tarkistin annostuksen) annon jälkeen turvotus alkoi laskea. Illalla en meinannut saada unta, kun ajattelin taas 'entä jos'- ajatuksia ja tarkkailin, että Pikkujätkä hengittää. Yöllä ja aamulla Pikkujätkä oksensi muutaman kerran. Aamulla turvotus oli lähes kokonaan poissa. Ruokaakin on maisteltu vähän ja postinjakajalle äristy entiseen malliin.
Nyt kaikki on siis hyvin tai toivotaan niin ja tarkkaillaan edelleen.

Eläinlääkäri sanoi, että kotoa pitäisi etsiä mahdollisen allergiareaktion syytä, ettei tällaista tulisi uudestaan. En kuitenkaan löytänyt mitään merkkejä siitä, että jätkä olisi syönyt jotakin sopimatonta tai tehnyt muutakaan erikoista. Meidän päivä ei ollut poikennut mitenkään edellisistä. Selitystä ei löytynyt.

2 kommenttia:

Anna Vee kirjoitti...

Hui kauhea. Pelottavia tuollaiset tapaukset! Itse olen kans nykyään ihan paniikissa jos jompikumpi koirista oireilee millään tavalla. Onneksi ei käynyt huonommin.

Onko teillä mitään huonekasveja, joiden lehtiä näyttäisi olevan jyrsitty/nuoleskeltu..?

emmi kirjoitti...

ei ollut kukista järsitty. en ole keksinyt mitään syytä. nyt jäbä on kolmena viime yönä oksennellut eli huoli ei oo ohi. tilannetta seurataan.

kamalia nämä. varsinkin, kun toinen ei osaa ite sanoa, että onko kipeä maha tai että mitä on tenhyt.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...