2011/01/08

Letuiksi meni

Loppiaisen piti olla rento löhöpäivä, jolloin herään aikaisin, teen meille jotain hyvää aamupalalle ja herkutellaan rauhassa.

Heräsin vähän vajaa puolilta päivin hitaasti venytellen ja ihmettelin kuinka myöhä jo on. Asunto oli tyhjä. Miksi minua ei oltu herätetty ja missä Pikkujätkä ja Mies ovat? Katsoin kännykkään ja siellä oli kuusi puhelua Mieheltä ja tekstiviesti. Otin korvatulpat korvista (nukun lähes aina ne korvissa) ja soitin Miehelle. Hän oli lähtenyt puoli yhdeksältä koiran kanssa pihalle ja oli siellä vieläkin. Avaimet olivat unohtuneet kotiin eikä ovipäivystys ollut vastannut enkä minäkään. En ollut herännyt edes ovikelloon, kun hän oli käynyt sitä soittamassa. Hän oli sitten vain odotellut, että minä heräisin.

Että se siitä rennosta löhöpäivästä.

Noh, aamupalaa ei sitten loppiaisena syöty rauhaisissa tunnelmissa enkä edes viitsinyt mitään erikoista laittaakaan. Eilen halusin korvata tuon kolmen ja puolen tunnin koiranpissatuslenkin (vaikka eihän se minun vika edes ollut) ja paistoin amerikkalaisia pannukakkuja.

Amerikkalaiset pannukakut n.23 kpl

3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl sokeria (voi laittaa myös vähemmän, jos hirvittää)
ripaus suolaa
1 kananmuna
2,5 dl maitoa

lisäksi
- voita paistamiseen
- mustikoita, vadelmia, omenaraastetta, omenaviipaleita tai pähkinärouhetta tms.

Sekoita kuivat aineet kulhossa ja tee keskelle kuoppa. Vatkaa muna ja maito sekaisin. Kaada seos kuoppaan vähitellen samalla varovasti sekoittaen lusikalla. Sekoita mahdollisimman vähän. Jos taikina tuntuu hyvin paksulta, lisää maitoa. Tämä taikina on kuitenkin paksumpi kuin tavallinen lettutaikina.

Lämmitä lettupannu ja lisää siihen voinokareita. Kun voi tirisee, lisää pannulle taikinaa noin 1,5 ruokalusikallista jokaiseen koloon. Paista pannukakkuja kunnes pannukakun pintaan alkaa nousta kuplia. (Tässä vaiheessa voit lisätä pannukakun päälle muutaman mustikan, vadelmia, omenaraastetta, omenaviipaleen tai vaikka pähkinärouhetta.)
Käännä sitten pannukakut ja paista vielä noin puoli minuuttia. Nosta pannukakut lautaselle limittäin ja pidä lämpimänä.

Tarjoa pannukakut lämpiminä vaahterasiirapin, omenahillon, vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.
 

Minä lisäsin pannukakkuihin tällä kertaa mustikoita. Paistoin muutaman myös ilman lisukkeita. Taikinaan voi myös lisätä kanelia, joka antaa pannukakuille ihanan säväyksen. Amerikkalaiset taitavat lisätä näihin lähes mitä vain. Miltähän maistuisi suklaapannukakut? :P

4 kommenttia:

Ellu kirjoitti...

Oih! Näitä minunkin pitää kokeilla jonain rauhallisena ja kiireettömänä aamuna/päivänä :)

Pomsikas kirjoitti...

Minä olin lapsena Amerikassa, ja innoissani odotin pääsyä pannukakkutaloon. Mikä pettymys se olikaan, kun ne pannukakut ei ollut ollenkaan sellaisia kuin kotona, vaan sellaisia kummallisia paksuja lättyjä, joita syötiin siirapin kanssa. Nykyään varmaan osaisin arvostaa enemmän, ainakin näiden kuvien perusteella näyttää herkullisilta :P

Anna Vee kirjoitti...

Voi eeiiii... Täältä ruudun toiselta puoleltakin kävi hirmuisesti sääliksi miestäsi! Mutta noiden pannukakkujen jäljiltä taisi tulla parempi mieli, nam!

emmi kirjoitti...

hanne-elina: suosittelen :)voitais tehdä vaikka yhdessäkin, kun nähdään (meillä on vielä se valkosuklaa-puolukkakakkukin tekemättä).

Pomsikas: voi kamalaa, lapselle se oli varmasti kurjaa :/ varsinkin, kun tietää kuinka paljon tykkäät ihan siitä perinteisestä pannukakusta ;)
mutta näitäkö et ole koskaan Hämiksessä maistanut minun tekemänä, tein monesti sellaisesta valmisjauhoseoksesta? asia tulisi korjata pikimmiten :)

Ansku: jes, parempi mieli tuli! nuo plettuset/pannukakut on yksi miehen suosikeista kermavaahdon kera, niillä kyllä sulaa huonompiki mieli :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...