2011/01/19

Rannekkeita

Neulomishuuma on hiukan laantunut joulun alusviikoista, mutta kyllä täällä silti vielä neulotaan lähes joka päivä. Ja lankoja ostetaan entiseen tahtiin. Eilen kävin shoppailemassa Lankaideassa ja Lankamaailmassa. Suosittelen kyllä molempia. Lankaideassa on peruslankojen lisäksi enemmän erikoisempia lankoja (ja nettikauppa), Lankamaailmassa taas enemmän perusmeininkiä. Mutta ostoksistani ei ole tällä kertaa kuvia, vaan sitten vasta, kun niistä on jotain syntynyt. Ajatuksia ja suunnitelmia niiden varalle on jo.

Olen minä jotain valmiiksikin saanut jouluneulomisten jälkeen. Muutamia suht' nopeita töitä eli rannekkeita.


Ryijylangoista raitaa aina oikein neuloen. Nämä itseasiassa valmistuivat jo päättelyä ja viimeistelyä vaille viime syksynä, kun neulomishuuma oli aluillaan. Rannekkeista tuli aika napakat langasta johtuen, mutta uskon, että käytössä ne pehmenevät kyllä. Tykkään tuosta, että reunat rullautuvat. Se onkin näiden juttu raidan lisäksi. Nämä menivät ystävälle synttärilahjaksi.


Mustaa sukkalankaa. Ja tuttua pitsikuviota. Pitsikuvio ei erotu mustasta langasta kovinkaan hyvin muuta kuin läheltä. Nämäkin menivät ystävälle, vaikka alunperin nämä piti neuloa itselle. Täällä muuten samaa mallikertaa käytetty huiviin.


Vihreää alpakkaa ystävälle. Mallineule on itse kehitelty, aika simppeli siitä lopulta tuli. Näiden neulomiseen sain kulumaan aika paljon aikaa, kun purkasin ja testasin mallineuletta. Yläkuvassa oikealla on kuvioaiheiden keskellä pylpyröitä eli kaikenlaista tuli testattua. Päädyin kuitenkin lopulta pylpyrättömään malliin.Ja vielä pinkkiä pitsiä alpakasta siskolleni. Aika söpöt tuli.
Näitä neuloessani 2mm bambupuikoilla sain kuin sainkin yhden puikon poikki. Muuten bambupuikot ovat hyvin kestäneet käytössä ja mielellään en enää muunlaisia käytäkkään.

Tällä hetkellä puikoilla on tuloillaan kaksi huivia ja yhdet rannekkeet. Minusta on mukavaa neuloa montaa limittäin. Jos joku meinaa kyllästyttää, niin aina on toinen työ kesken, jota voi jatkaa. Näistäkään neulomuksista ei ole tulossa yksiäkään itselle. Mikähän siinä on, että on vain mukavampaa neuloa toisille?

4 kommenttia:

Ellu kirjoitti...

Onpas vain ihana mallineule noissa vihreissä ja ei lanhan värissäkään mitään vikaa ole, vaikken niin hirveesti vihreelle lämpiäkään :)

Monen limittäinen neulominen toimii mullekin. Vielä kun oppis viimeistelemään työt suht nopeaa niiden valmistumisesta...

Ellu kirjoitti...

Ja nuo lankapaikat käydään kyllä koluamassa, kunhan seuraavan kerran sinne suunnalle tulen :)

Pomsikas kirjoitti...

Tulipa hienot noista vihreistä alpakoista, tykkäsin varsinkin pylpyrällisestä mallista. Täällä neulotaan myös montaa työtä yhtä aikaa, koska täytyyhän sitä olla sopivaa neulottavaa jokaiseen mielialaan.

emmi kirjoitti...

ellu: joo mulla sama vika, että työt jää monesti kuljeksimaan päättelyä vaille. ja todellakin käydään koluamassa nuo kaupat. koska tuut? ;)

pomsikas: minäkin tykkäsin pylpyrästä, mutta päädyin silti toiseen. ehkä tuo perusmalli sopi paremmin hänelle, jolle rannekkeet neuloin. pylpyrää on kyllä tuloillaan, mutta hiukan erilailla käytettynä ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...